MENIU CAUTĂ
08 Aug. 2013 08:18

Despre SEX fără perdea | «Sufăr de ejaculare precoce»

Distribuie

Dragă Claudiu, s-ar putea ca problema ta să fie urmarea faptului că nu ai o activitate sexuală constantă. Iată de ce: la 19 ani, dorinţa sexuală este extrem de intensă, iar amânarea satisfacerii ei duce la acumularea tensiunii sexuale. Când, în sfârşit, ajungi în pat cu o fată, toată această tensiune ”explodează” şi aşa apare ejacularea precoce. Desigur, ca să-ţi fie mai uşor să înţelegi, am folosit o exprimare plastică, dar cam acesta este mecanismul.
La problema de care-mi vorbeşti poate contribui şi faptul că nu ai o parteneră constantă – deduc, din scrisoarea ta, că aceste contacte sporadice au avut loc cu fete diferite. De ce spun asta: dacă în cazul unei relaţii de durată partenerii sunt deja obişnuiţi unul cu celălalt şi au aşteptări realiste în pat, când e vorba de o relaţie ocazională, fiecare încearcă să impresioneze. Automat, se dezvoltă tot felul de anxietăţi legate de performanţă şi de calitatea actului sexual, iar aceste anxietăţi nu ajută, ci, din contră, fac rău.
Nu cred că e cazul să consulţi un medic. Mai bine renunţă la a face acte de demonstraţie în pat şi lasă-te purtat de val, în loc să încerci să controlezi totul. Când îţi vei depăşi temerile de începător şi te vei implica într-o relaţie serioasă, de durată, lucrurile se vor regla, foarte probabil, de la sine.

Citește mai multe despre Despre sex fără perdea pe Libertatea.

Comentarii