MENIU CAUTĂ
01 Aug. 2013 12:44

Despre SEX fără perdea | «Sunt atrasă de prietenul tatălui meu!»

Distribuie

Dragă Cristina, te afli, într-adevăr, într-o situaţie complicată. O situaţie complicată, în care te complaci. În mod normal, o astfel de atracţie, trecută prin filtrul raţiunii, e ”ucisă” din faşă. Chiar tu spui că realizezi cât de multe s-ar strica, dacă ai da frâu liber pasiunii – relaţia ta cu părinţii, relaţia acestora cu prietenul lor.
Cel mai probabil, s-ar isca un scandal de toată frumuseţea. Încerc să înţeleg ce anume te atrage la un bărbat care are dublul vârstei tale şi care, în plus, este amicul tatălui tău. Poate că alegerea ta nu este deloc întâmplătoare. Poate cauţi pe cineva de la care să înveţi lucruri pe care nu le-ai învăţat de la tatăl tău.
Fetele care au avut o relaţie rece cu taţii, care au simţit lipsa părintelui de sex masculin în viaţa lor îşi caută, instinctiv, când ajung la maturitate, un partener mai în vârstă, de la care să aibă ce învăţa şi care să le dea sentimentul că sunt protejate. Mai există posibilitatea să-ţi fi picat cu tronc acest bărbat pentru că o relaţie cu el reprezintă ceva interzis, ceva care ar scandaliza familia.
Poate că astfel cauţi să te răzbuni pe părinţii tăi, care ţi-au impus prea multe limite şi ţi-au îngrădit alegerile. Ce te sfătuiesc să faci? Mi-e teamă că nu-ţi pot da nici un sfat. Situaţia este atât de delicată, încât trebuie să te gândeşti foarte bine, să iei singură o decizie şi să-ţi asumi consecinţele.
Monica Călugăru, psi­hose­xo­­­­­log, lec­­tor uni­­­­­­­­ver­­­­si­tar doc­­to­rand la Uni­­­­­ver­­­si­ta­­tea Hy­­­­­­­­­­­­­­­­­­pe­rion, răspunde scri­­­so­rilor voas­­tre.
Scri­­eţi-i pe e-mail, la despre [email protected]­tatea.ro, sau pe adresa re­dac­ţiei (Bu­cu­reşti, bd. Dimi­trie Pom­­peiu nr. 6, sec­tor 2).

Citește mai multe despre Despre sex fără perdea pe Libertatea.

Comentarii