UPDATE. Directorul economic al celui mai mare spital din România a demisionat. „Vă rog frumos să tratați subordonații cu respect” / FOTO

Directorul economic al Spitalului Universitar București, Liana Sauleanu, a demisionat în urmă cu puţin timp, în urma scandalului privind sporurile şi condiţiile din spital.

UPDATE. Biroul de presă al Spitalului Universitar București a transmis, miercuri, o serie de precizări cu privire la demisia directorului economic al spitalului.

Referitor la stirea care a aparut in mass media privind demisia Directorului finaciar contabil de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Biroul de presa face urmatoarele precizari:

  • Doamna Director financiar contabil este numita director interimar prin Ordin al Ministrului Sanatatii pina la data de 28 august 2018

  • In data de 8 august 2018, si-a depus demisia prin registratura spitalului, demisia fiind un act unilateral

  • Urmeaza ca incetarea activitatii sa se produca dupa expirarea perioadei legale de preaviz


„Menționez că nu accept să fiu tratată așa cum ați avut amabilitatea să o faceți ieri în prezența Corpului de control al Ministerului Sănătății. Vă rog frumos să tratați subordonații cu respect și să vă asumați deciziile luate”, a scris directorul financiar-contabil al Spitalului Universitat în demisia înaintată miercuri dimineața, pe 8 august, managerului spitalului, Adriana Nica.

Directorul medical, Dorin Ionescu, spune că la cabinetul managerului nu a ajuns această cerere, deci nu are cunoștință de această demisie. În plus, Ionescu a precizat că dacă este adevărat, demisia este un act unilateral, iar decizia îi aparține.

Încă de marți, 7 august, la Spitalul Universitar din București se află Corpul de control al ministrului Sănătății, Sorina Pintea, care verifică modul în care au fost cheltuiți banii dați de minister acestui spital. Recent, ministrul anunța că  medicii de la ATI (Anestezie – Terapie Intensivă) de la Spitalul Universitar nu vor să mai intre în sala de operaţii.

Acești bani nu se văd în investițiile din spital, acuză personalul, care a început, luni, 6 august, o acțiune de protest. Angajații susțin că au spălat instrumentarul cu apă și săpun, că nu au avut dezinfectanți, că aparatura nu funcționează, iar mobilierul din sălile de operație este vechi, uzat și periculos, ceea ce pune în pericol pacienții.

Sălile de operație de la Spitalul Universitar din București arată jalnic. Muște și aparate lipite cu scotch. (FOTO)

Managerul spitalului – Adriana Nica – neagă, însă, toate aceste acuzații și a cerut un control din partea Ministerului Sănătății și promite că, la finalul verificărilor, va face o conferință de presă în care va da toate lămuririle necesare.

Deocamdată, în fața Spitalului Universitar, doi asistenți sunt în greva foamei și spun că vor renunța la această formă extremă de protest în momentul în care problemele vor fi rezolvate, adică pacienții nu vor mai fi puși în pericol chiar în spital și chiar de către angajați, potrivit Digi 24.


Citește și: EXCLUSIV / Ministrul Daea, ordin extrem dat azi: ”Ardem câmpurile de porumb prin care au trecut mistreții, în zonele contaminate!”


Mai multe articole