Dacă ți-ai propus o escapadă estivală pe Insula Levantului, Zakynthos poți lua în calcul un sejur de 6 nopți cu autocarul alături de turoperatorul Europa Travel, la tariful redus de 379 lei/persoană, valabil în limita locurilor disponibile!

Locuri populare de neratat

Zakynthos este una dintre cele mai populare insule din Marea Ionică, cei mai mulți dintre vizitatori ajung aici atrași de frumusețea Plajei Navagio izolată între stânci și mare, cu nisipuri albe ca spuma laptelui, ape turcoaz și cea mai fotografiată epavă de navă: Panagiotis. Însă mai sunt și alte locuri deosebite pe care merită să le explorezi aici, odată ce ai bifat bineînțeles populara plajă.

Dacă faci o croazieră în jurul insulei, alături de Europa Travel, te poți opri pentru înot în zona Peșterilor Albastre. Grotele sunt pe jumătate scufundate, iar atunci când soarele intră printre crăpături și se reflectă în mare creează un fascinant joc de lumini pe pereții calcaroși.

Poți să faci și terapie cu sulf, fix în apele ce scaldă mica plajă Xigia, aflată la mică distanță de Peșterile Albastre. Zona rustică este străbătută de izvoare sulfuroase, miros pe care-l vei simți imediat de cum ai ajuns la plajă. Înotul în apele de un azuriu-lăptos este mai mult decât terapeutic, așa că nu rata Xigia Beach, considerată Spa-ul natural al insulei Zakynthos.

Cea mai aglomerată parte a insulei Zakynthos este Laganas, o stațiune cu o viață de noapte extrem de dezvoltată, un număr mare de cluburi și baruri unde ajung în special tinerii dornici de distracție nocturnă. Dacă vii în Laganas pe timp de zi, vei fi surprins să descoperi o plajă aproape pustie, cu nisipuri foarte fine, gălbui, ape calme și numeroși măslini.

Tărâmul țestoaselor uriașe

Nu departe de stațiunea Laganas, tot în Golful Laganas vei găsi micuța Insulă Marathonissi. Aceasta este zonă protejată prin lege, deoarece aici trăiește și se reproduce specia de țestoasă Caretta Caretta, pe cale de dispariție, pe care dacă ai noroc o vei putea observa și în alte locuri ce fac parte din Parcul Național Marin.

Sate uitate de timp

Orice turist care ajunge în Zakynthos alege să descopere și partea mai tradițională a insulei. Poți să poposești în satul de munte Keri, acolo unde culmile sunt acoperite de vii și măslini, marea văzută de sus are nuanțe de safir, iar obiceiurile sunt ancorate puternic în viața de zi cu zi a localnicilor.

La fel de încântător este și Exo Hora, unul dintre puținele sate din Zakynthos care au scăpat neatinse de cutremurul din 1953. Casele din piatră respectă arhitectura specifică zonei, străzile șerpuitoare sunt umbrite de măslini, iar bisericuțele bizantine păstrează mozaicuri deosebite.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Speciala Sejur Zakynthos

Hotel Vozaitis 2* – Laganas – tarife de la 379 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.