Mergi direct la conținut »
Sănătate și Fitness Libertatea > Lifestyle > Sănătate și Fitness

Povestea emoționantă a unui concurent de la „Vocea României”. Tratamentul recomandat de medici, care i-a distrus viața. Ce este hipoacuzia bilaterală

Ediția de vineri seara „Vocea României” a fost una încărcată de emoție, lecții de viață și spectacol, oferit atât de concurenți, cât și de juriu.

De Livia Lixandru,

Printre cei prezenți pe scena de la Pro tv s-a aflat și George Aghinea, fost participant la Românii au talent, care a reușit să întoarcă toate scaunele, antrenorii luptând cot la cot pentru a-l lua în echipa lor.

George Aghinea a cântat ”Redbone” și a întors toate scaunele antrenorilor. Smiley a fost blocat de Horia Brenciu și nu a putut intra în cursa pentru câștigarea concurentului în echipa sa. „Nu înțeleg ce mi se întâmplă!”, a spus Smiley, care și-ar fi droit ca George să ajungă în echipa lui.

Georghe Aghinea suferă de hipoacuzie bilaterară, din cauza unui tratament recomandat de medici

George s-a născut în Târgu Ocna, însă în acest moment locuiește în București , după ce a fost nevoit să se mute ca să fie aproape de un centru de tratament pentru deficiența sa de auz. ”Sufăr de hipoacuzie bilaterală”.

La vârsta de patru ani, din cauza unui tratament greșit, s-a ales cu deficiențe de auz, afecțiune cu care încă se luptă, potrivit Vocea României. I-a plăcut dintotdeauna să cânte însă nu a putut deoarce trebuia să își protejeze auzul. 

Abia la vârsta de 14 ani i s-a permis și de atunci a pornit drumul său în muzică.

O nouă imagine cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Este a treia poză în care premierul a fost surprins cu țigara în mână într-o sală de ședințe. De data aceasta, la sediul PNL
Recomandări
O nouă imagine cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Este a treia poză în care premierul a fost surprins cu țigara în mână într-o sală de ședințe. De data aceasta, la sediul PNL
 

George a făcut cursuri de canto, iar în 2017 a ajuns să participe la emisiunea ”Românii au talent”, ajungând până în finală.  În ediția de vineri seara, concurentul a ales să meargă în echipa lui Tudor Chirilă, desi Horia Brenciu a insistat să îl aleagă pe el, ca și antrenor.

Voci puternice și concurenți carismatici, în seara de 4 octombrie

Tudor, Irina, Horia și Smiley au descoperit aseară noi voci care i-au făcut să se ridice în picioare și să înceapă lupta pentru ele.

Cei patru au fost impresionați de ambiția concurenților și de bucuria cu care au interpretat melodii extrem de solicitante vocal. Din dorința de a câștiga un concurent în echipa lui, Brenciu a decis să-l blocheze pe Smiley.

Nouă voci au reușit aseară să întoarcă scaunele și au ocupat locurile în echipa antrenorilor, după cum urmează: Cătălina Pop, Natalia Selegean, Carmelina Burdeniuc, George Aghinea – echipa Tudor; Alexandru Ciubotaru, Georgiana Ilie – echipa Smiley; Eugeniu Cotruta, Victoria Gudima – echipa Irina și Claudia Marina Badae – echipa Brenciu.

Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce Medicina Legală dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi”
Recomandări
Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce Medicina Legală dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi”
 

Ce este hipoacuzia bilaterală, boala de care suferă George Aghinea

Hipoacuzia reprezintă scăderea acuității auditive și este unul dintre principalele motive de prezentare la medicul otorinolaringolog. În realitate, orice dificultate de percepție a sunetelor poartă numele de hipoacuzie, sau, în cazuri avansate, de surditate. Surditatea poate fi definită ca hipoacuzia profundă bilaterală permanentă.

Cunoașterea anatomiei urechii oferă cele mai plauzibile cauze ale reducerii auzului. Urechea se împarte anatomic în trei segmente: urechea externă, medie şi internă;  hipoacuzia poate fi explicată de numeroase afecțiuni localizate la nivelul acestor regiuni, potrivit newsmed.ro.

Pentru fiecare în parte, cauzele hipoacuziei sunt diferite. Următoarele cauze sunt cele mai frecvent întâlnite, grupate pe regiuni anatomice separate:

Afecțiuni ale urechii externe:

  • Cerumen – dopul de ceară
  • Infecţii sau inflamații ale conductului auditiv

Afecțiuni ale urechii medii:

  • Perforarea timpanului
  • Otita medie
  • Otoscleroza

Patologia urechii interne:

  • cauzele tipice: Înaintarea în vârstă
  • Expunerea excesivă la zgomot
  • Medicamentaţie toxică
  • Traumatisme cranio-cerebrale
  • Boala Meniere
Close
Închide
  Close