Insula Lefkada: plaje spectaculoase, sate pescărești și golfuri turcoaz (PUBLICITATE)

Ținutul cu munți și dealuri calcaroase, vegetație luxuriantă, plaje albe și ape azurii, Lefkada este o încântare pentru turistul dornic să descopere o insulă grecească autentică și mai puțin comercială decât alte locuri din vechea Eladă.
Profită de reducerile Early Booking pregătite de Europa Travel și rezervă acum un sejur în Lefkada la tarife accesibile de la 216 euro/persoană, prilej excelent să te relaxezi pe cele mai spectaculoase plaje sau să mergi în croaziere interesante spre insulele vecine din Marea Ionică.
Peisaje ce îți taie respirația
Lefkada Town, Nidri sau Vassiliki sunt doar câteva dintre stațiunile luate cu asalt de vizitatori, unde viața de noapte se întrepătrunde cu istoria și cultura. În plus, plajele din Nidri și Vassilik sunt compuse din nisip, iar apele spumoase sunt perfecte pentru sesiuni de windsurfing. La polul opus se situează Perigiali, Nikiana sau Ligia, trei sate de coastă încântătoare unde ai impresia că ești rupt de modernitate, natura este sălbatică, iar atmosfera este una tradițională, fiind ideale pentru vacanțele relaxante în familie. Opțional de la Europa Travel, poți să faci o croazieră în jurul insulei prilej excelent să bifezi cele trei plaje idilice într-o singură escapadă, să mergi în Kefalonia ori Ithaka.
Cele mai populare plaje
Lefkada este insula plajelor de poveste, unde poți să înoți în cele mai azurii ape ale Mării Ionice, să practici snorkeling, să navighezi în jurul insulelor din apropiere ori pur și simplu să admiri apusul de pe nisipuri albe. Porto Katsiki se află în topul celor mai spectaculoase plaje din Grecia, muntele uriaș din calcar pare că năvălește în golful turcoaz, pietrișul alb arcuindu-se elegant la poalele stâncilor.
Dacă vrei să surprinzi cele mai bune panorame asupra mării, mergi la plaja Egemni aflată la baza a 300 de trepte săpate în stâncă, în timp ce a Kathsima poți să surprinzi apusuri de poveste, să te relaxezi la soare pe pudra de nisip alb ori să practici surfing. În plus, la mică distanță de această plajă vei găsi pitorescul sat Agios Nikitas, dominat de case alb-albastre și împărțit în străzi pavate cu rocă brută.
Așezări din piatră
Peisajele din Lefkada sunt memorabile, iar același lucru poate fi spus și despre tradițiile locului care au rămas autentice în ciuda timpurilor moderne. Mergi în Poros să vezi cum trăiesc sătenii în perfectă armonie cu natura, însuși satul fiind un adevărat paradis natural dezvoltat în formă de amfiteatru pe pantele unui deal verde plin de măslini.
În Sivota, în schimb, o să descoperi un fost sat pescăresc transformat într-o destinație a milionarilor care se opresc în micul port cu iahturile lor de lux pentru câteva zile de relaxare. Iar dacă vrei pur și simplu să pescuiești, să înveți să lucrezi dantelă (așa cum se îndeletnicesc sătenii locului) ori să te plimbi cu barca pe ape clare ca lacrima, micul sat Vlichos, aflat la circa 20 km de Lefkada Town, poate fi cea mai bună alegere.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Early Booking Sejur Lefkada

Hotel Posidonio 3* – Perigiali – tarife de la 216 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Mai multe articole