MENIU CAUTĂ

La ce oră trebuie să dormi, să mănânci și să faci sex, în funcție de vârstă?

Distribuie

Potrivit experților de la Universitatea Oxford, ritmul circadian, care ne influențează ceasul biologic, dictează în funcție de anii pe care îi avem la ce oră este bine să ne trezim și să facem activitățile de zi cu zi.

Așadar, iată ce trebuie să faci în funcție de vârstă!

La 20 de ani
9.30, te trezești. ”Trezirea este controlată de două procese ale creierului, una care te ține în alertă și o alta care te îndeamnă să dormi. Acestea sunt echilibrate de diferiți hormoni, melatonina, hormonul somnului, hormonul trezirii și orexina. La vârsta de 20 de ani orexina nu influențează melatonina decât dimineața târziu”, explică medicul Paul Kelley, de la Univeristatea Oxford.
10.00, bei cafeaua: Oamenii la 20 de ani nu obișnuiesc sp ia micul dejun, iar explicația este foarte simplă: nu au senzația de foame. ”Timp de două ore de când ne trezim suntem într-o stare numită inerția somnului. La persoanele de 20 ed ani nu există suficientă activitate metabolică astfel încât să aibă nevoie de energie luată din alimentație. Însă cafeina îi ajută să iasă din această stare, activând celulele nervoase din creier”, explică medicul.
Citește tot materialul aici

Comentarii