Descoperă cele mai populare locuri de alergat în București, în funcție de zona cea mai apropiată ție sau de preferințele în privința traseului:

Locuri de alergat în București. Parcurile

Parcurile din București sunt, majoritatea, perfecte pentru a alerga trasee destul de lungi. Bineînțeles că poți merge în orice parc dorești, dar parcurile mari sunt ideale atunci când ai un minim antrenament și îți dorești să poți alege dificultatea traseului și lungimea lui.

  • Parcul Herăstrău. Este de departe cel mai mare parc amenajat din București și unul dintre cele mai frecventate locuri de alergat în București. O tură completă în jurul lacului are aproximativ 6 km. Aleile ce înconjoară lacul sunt înguste, așadar, probabil vrei vrea să eviți weekendurile și orele cu multă populație.
Locuri de alergat în București - Parcul Herăstrău
Locuri de alergat în București – Parcul Herăstrău
  • Parcul Carol. Este poate unul dintre preferatele celor care iubesc să alerge în București. Și nu doar a lor, ci a pasionaților de mișcare în general. În parcul Carol poți alege trasee ușoare sau dificile și chiar și trepte, după cum îți dorești.
Locuri de alergat în București - Parcul Carol
Locuri de alergat în București – Parcul Carol
  • Parcul Tineretului. Aleile parcului sunt late și permit destul spațiu pentru alergat, nu doar la orele foarte matinale sau foarte târzii.
  • Parcul Izvor. O tură completă de parc despășește bine 1 km, parcul este destul de liber la orele matinale, ceea ce nu se poate spune însă despre orele serii. Este foarte aproape de stația de metrou Izvor, așadar poate fi la îndemână și dacă nu locuiți în zonă.
  • Lacul Morii. Este amenajată o pistă de alergare de 30 de m, iar parcul este destul de mare și îți permite o tură de alergat de peste 8 kilometri. Totuși, iluminarea este precară și e bine să iei asta în calcul mai ales dacă alergi la ore târzii.
  • Parcul IOR este un parc frumos, mare, unul dintre cele mai apreciate locuri de alergat în București, dar și destul de aglomerat în timpul zilei. Așa că dacă îți dorești să alergi în acest parc, ar fi bine să alegi orele cu mai puțin trafic.
  • Parcul Moghioroș. Parcul Drumul Taberei este renovat de câțiva ani și oferă multe variante de traseu, de la foarte ușor, până la dificil, dacă luăm în calcurile poudrile și trepetele.
  • Parcul Natural Văcărești. Este o adevărată experiență să alergi în Delta Văcărești. O tură de parc are 5 km și la fel ca pe Lacul Morii, nu este iluminat. E recomandat ca atunci când mergi în acest parc să alergi, să fii și însoțit.

Locuri de alerat în București. Stadioane

Pista de alergat de pe Stadionul Dinamo

Având în vedere că se află într-o zonă care este traversată de unele dintre cele mai aglomerate bulevarde din oraș, e foarte posibil ca aerul de aici să nu fie cel mai curat, dar pista de alergare a Stadionului Dinamo este perfectă pentru a-ți testa rezistența.

Adresa esteȘoseaua Ștefan cel Mare nr. 7-9 și pentru a avea acces trebuie să plătești o taxă simbolică.

Pista de alergat de pe Stadionul Lia Manoliu

Piste de alergat cu tartan- Arena Nationala
Piste de alergat cu tartan- Arena Nationala

Imediat lângă Arena Națională sau Lia Manoliu, pe Bulevardul Basarabia, se află și o pistă de alergare cu tartan. Ea aparține de Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport, iar intrarea este gratuită. În plus, este recent renovată, așa ca arată foarte bine Este însă una dintre cele mai aglomerate piste de alergare.

Pista de alergat de pe stadionul Iolanda Balaș

Pista de alergare cu tartan a stadionului Iolanda Balaș se află în zona Agronomiei. Pista nu este foarte aglomerată și este bine întreținută, însă pentru a intra trebuie plătită o taxă. Un plus este și faptul că este plasată într-o zonă a Bucureștiului cu mai multă verdeață, față de alte piste de alergat cu tartan.

Beneficiile alergatului în aer liber

Beneficiile alergatului în aer liber sunt multiple, așadar multe dintre cele mai cunoscute locuri de alergat în București sunt adesea aglomerate.

Mersul pe jos și alergarea îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară și ajută la prevenirea obezității. Dar studiile au constatat că, dacă doriți să vă sporiți pierderea în greutate, veți avea mai mult succes dacă creșteți ritmul.

Stimulează imunitatea

Exercițiul moderat, cum ar fi alergatul în aer liber, vă întărește răspunsul corpului la boli. Acest lucru este valabil atât pentru bolile pe termen scurt, cum ar fi infecțiile tractului respirator superior, cât și pentru bolile pe termen lung, cum ar fi diabetul.

Reglează rezistența la insulină

Un studiu a constatat că alergarea regulată sau joggingul au scăzut rezistența la insulină la participanții la studiu. Cercetătorii au observat că o scădere a grăsimii corporale și a inflamației ar putea sta în spatele îmbunătățirii rezistenței la insulină.

Diminuează stresul

Un studiu recent efectuat pe animale, sursă de încredere de la Universitatea Brigham Young, a constatat că printre șoarecii expuși la situații stresante, cei cărora li s-a permis să alerge în mod regulat pe o roată au avut rezultate mai bune, făcând cele mai puține erori în urma unui labirint și demonstrând cea mai mare capacitate de a-și aminti și de a naviga cu îndemânare.

Previne depresia

Exercițiile fizice sunt cunoscute de mult timp pentru a ajuta oamenii să gestioneze simptomele depresiei, dar noile științe pot ajuta la explicarea modului.

Nivelurile crescute de cortizol au fost legate de episoadele depresive. Cortizolul este un hormon pe care corpul îl eliberează ca răspuns la stres. După 12 săptămâni de exerciții consistente, cei care au făcut exerciții fizice în mod regulat pe tot parcursul studiului au avut niveluri reduse de cortizol pe parcursul întregii zile.

Cel mai bun moment al zilei pentru a alerga

Desigur, cel mai bun moment al zilei pentru a alerga în aer liber este cel care funcționează pentru tine! Pentru mulți oameni, asta înseamnă să alerge dimineața înainte ca ziua lor agitată să înceapă.

Studiile care compară rezultatele alergării în diferite momente ale zilei au găsit rezultate mixte.

Un studiu recent a constatat că exercițiile fizice dimineața vă pot regla ritmul circadian. Asta ajută să adormiți seara și mai ușor să vă treziți mai devreme dimineața.

O recenzie din 2005 a literaturii care implică ritmul și exercițiul circadian a concluzionat că cel mai bun moment al zilei pentru a face mișcare poate depinde de exercițiu.

Activitățile care implică abilități fine și strategie cum ar fi sporturile de echipă dau rezultate mai bune dimineața. Activitățile de rezistență – cum ar fi alergare – ar putea fi mai productive dacă se fac după-amiaza sau seara.

Așadar, descoperă cele mai bune locuri de alergat în București, alege momentul potrivit și începe un stil de viață sănătos!

Citeşte şi:

Munții Apuseni – Cele mai frumoase trasee și localități de vizitat

Bâlea Lac – Cum poți ajunge și ce obiective turistice poți vizita în zonă

Salina Slănic Prahova – program și tarife. Ce obiective poți vizita în jur

Anamaria Prodan a părăsit România după scandalul cu Reghe. Anunțul impresarei despre soțul ei
PARTENERI - GSP.RO
Anamaria Prodan a părăsit România după scandalul cu Reghe. Anunțul impresarei despre soțul ei
Simona Halep, AROGANŢĂ MAXIMĂ. Ce bolid unic în România şi-a cumpărat. Toţi şoferii au fost uluiţi în trafic
Playtech.ro
Simona Halep, AROGANŢĂ MAXIMĂ. Ce bolid unic în România şi-a cumpărat. Toţi şoferii au fost uluiţi în trafic
Un interlop din Constanţa, Live pe Facebook în timp ce se droga pe manele alături de câţiva prieteni
Observatornews.ro
Un interlop din Constanţa, Live pe Facebook în timp ce se droga pe manele alături de câţiva prieteni
Horoscop 24 iulie 2021. Peștii sunt în elementul lor astăzi și de aceea le va fi mai ușor să-și mențină echilibrul
HOROSCOP
Horoscop 24 iulie 2021. Peștii sunt în elementul lor astăzi și de aceea le va fi mai ușor să-și mențină echilibrul
„N-am plătit sejurul ca să mă scoţi tu afară din apă!”. Salvamarii duc lupte grele cu turiștii care ignoră steagul roșu
Știrileprotv.ro
„N-am plătit sejurul ca să mă scoţi tu afară din apă!”. Salvamarii duc lupte grele cu turiștii care ignoră steagul roșu
Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
Telekomsport
Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
(Publicitate) Laptopurile ASUS: OLED este sinonim cu stilul
PUBLICITATE
(Publicitate) Laptopurile ASUS: OLED este sinonim cu stilul