Nu te mai atrage sexul… E normal sau nu?

Nu mai te atrage sexul… Oare o fi normal? Cu vârsta, parcă nu mai e pentru tine. Este ceva ce te atrage la tinerețe. Nici tu nu mai arăți ca la început, și nici el nu mai e cine știe ce Făt-Frumos. Și când te mai dor și salele, nu-ți mai arde de iubire.

Nu te mai trage sexul… E normal sau nu?

S-a constatat că majoritatea femeilor de vârstă mijlocie care nu mai erau atrase de sex aveau preconcepția că trecerea anilor trebuie să însemne, automat, și pierderea libidoului. În plus, chiar dacă ești încă tânără, s-ar putea ca stresul, rutina și numeroasele lucruri pe care le ai de făcut zilnic să te facă să simți că nu te mai atrage sexul. Același lucru se poate întâmpla și în cazul soțului tău. ”După ce ți-ai făcut o imagine clară asupra lucrurilor care te nemulțumesc, poți discuta cu partenerul tău despre ceea ce simți. Puteți găsi împreună o soluție sau mai multe”, spune psihoterpaeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Nu folosi sexul ca armă

”Am cunoscut la terapie multe cupluri la care am constatat că sexul este folosit, în principal, ca armă și nu ca împlinire a unei dorințe firești, normale. În general, este utilizat pentru a-l manipula pe celălalt. Refuzul este folosit ca pedeapsă, ca răzbunare etc. În final, fiecare dintre cei doi resimte nemulțumire.

Citește mai departe pe libertateapentrufemei.ro

Mai multe articole