Orașul Sibiu este un centru cultural și economic important din sudul Transilvaniei și unul dintre cele mai înfloritoare orașe ale zonei. În anul 2007, orașul a fost Capitală Culturală Europeană împreună cu orașul Luxemburg, iar în prezent, Sibiul este unul dintre orașele cu un nivel foarte ridicat de investiții străine din România.

Mai jos ți-am făcut un top cu principalele obiective turistice ale orașului Sibiu. Iată ce puncte turistice nu trebuie să ratezi când mergi în vacanță în Sibiu!

Top 20 obiective turistice în Sibiu și împrejurimi de vizitat în acest an

Podul Minciunilor – simbolul orașului Sibiu

Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sibiu, Podul Minciunilor este pasarela pietonală din centrul istoric al orașului. Despre Podul Minciunilor s-au spus o mulțime de legende, dar cea mai cunoscută este aceea conform căreia podul „ar avea urechi” dar și „puteri inexplicabile”, iar orice minciună spusă aici se va afla. Podul Minciunilor din Sibiu a devenit cel mai vizitat obiectiv turistic al orașului.

Podul Minciunilor - Sibiu - imagine cu Podul Minciunilor
Podul Minciunilor – Sibiu

Turnul Sfatului – simbolul caracteristic al orașului Sibiu

În Sibiu, Turnul Sfatului este situat între cele două piețe importante ale orașului și a fost din totdeauna considerat un simbol reprezentativ al orașului. Este un obiectiv turistic pe care vizitatorii orașului nu îl ratează deoarece la ultimul etaj al turnului este un punct de observație asupra întregului oraș Sibiu.

Grădina Zoologică Sibiu – cea mai veche grădină zoologică din România

În Pădurea Dumbrava Sibiului vei găsi cea mai mare grădină zoologică din România, locul unde încă există lupi iberici aduși de la Zoo Veszprem, Ungaria. De asemenea, grădina Zoo din Sibiu este prima grădină din întreaga țară care a cumpărat o pereche de zebre. Este un important obiectiv turistic deoarece aici se găsesc peste 200 de exemplare din 53 de specii printre care: cămile, lei, tigrii, lupi albi etc.

Biserica Evanghelică

Dacă ajungeți în Sibiu, nu ratați Biserica Evanghelică, unul din cele mai importante puncte de atracție turistică din oraș. Aici este înhumat baronul Samuel von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei. Catedrala, situată în Piața Huet, impresionează cu arhitectura sa gotică, fiind considerată una din cele mai frumoase biserici din Transilvania.

Parcul Natural Dumbrava Sibiului – rezervația naturală de 960 ha

Parcul Natural Dumbrava Sibiului este la doar 4 km de centrul orașului Sibiu și cuprinde peste 100 de specii de plante cu flori, dar și animale precum: căprioare, mistreți, veverițe ori păsări precum: ciocănitoare, bufniță, pițigoi, mierlă, pupăză, cuc, vrabie, corb etc.

Este un obiectiv turistic pe teritoriul căruia se regăsește și Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, dar și grădina zoologică.

Muzeul ASTRA – unul dintre cele mai mari muzee în aer liber

Este un obiectiv turistic al orașului Sibiu care se întinde pe o suprafață de 96 de hectare, tocmai din acest motiv este considerat unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din România. În jurul lacului vei regăsi creații ale civilizației populare tradiționale, pre industriale românești, dar și case, ateliere și clădiri.

Obiective turistice in Sibiu - Stadionul SibiuIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Muzeul Brukenthal – cel mai vechi muzeu din România

Sunt mai bine de 200 de ani de când Muzeul Național Brukenthal din Sibiu a fost deschis. Este cel mai vechi muzeu din țară, dar și cel mai mare din sud-estul Europei. Puțini știu că în anul 1968 Muzeul Brukenthal a fost spart, iar din interior au fost furate opt tablouri care, la acel moment, valorau suma de 25 de milioane de dolari.

Este primul muzeu din România care a primit Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniul Cultural Europa Nostra în 2010, dar și primul muzeu din România care a fost admis în Clubul de Excelență The Best in Heriage. Datorită tuturor acestor povești și nu numai, muzeul este acum unul dintre cele mai frumoase și vizitate obiective turistice din Sibiu.

Piața Mare – Piața Centrală din Sibiu

Piata Mare Sibiu

Piața există din anul 1366 și a devenit centrul vechii cetăți. În perioada comunistă piața a purtat denumirea de Piața Regele Ferdinand, comuniștii au ales denumirea de Piața Republicii, iar din anul 1990 poartă denumirea de Piața Mare. Este zona pietonală devenită și obiectiv turistic reprezentativ al orașului.

În Piața Mare se desfășoară, în fiecare an, și Târgul de Crăciun din Sibiu.

Piața Mică – zona cu clădiri înalte denumite și „Ochii Sibiului”

Clădirile recunoscute deja din Piața Mică datează din secolul XIV – XVI, iar caracteristica acestora este logia de la parter, semideschisă spre piață, cu arcade semicirculare. Clădirile sunt înalte și sunt considerate obiective turistice ale orașului ce mai poartă denumirea și de „Ochii Sibiului”.

Piața Mare - Sibiu
Piața Mare – Sibiu

Muzeul de Istorie Naturală – secție a Muzeului Național Brukenthal

După cel de-al Doilea Război Mondial, numărul de colecții ale Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu a crescut simțitor. A fost amenajată și o grădină special pentru relaxarea vizitatorilor, deoarece Muzeul de Istorie Naturală este un obiectiv turistic vizitat în mod regulat de sute de turiști români și străini. Aici se pot vedea și o mulțime de specii comune, dar și specii rare de plante, copaci și arbuști ornamentali.

Pasajul Scărilor – pasajul cu cel mai vechi restaurant din România

Pasajul Scarilor Sibiu

Cunoscut și sub denumirea de Zidul cu Ace, Pasajul este unul dintre obiectivele turistice al Sibiului care încă își păstrează atmosfera medievală. Este construit din cărămidă și piatră și face legătura între Orașul de Jos și Orașul de Sus prin ramificații de scări și arcade.

Piața Aurarilor – cel mai romantic loc din Sibiu

Pornește de sub turnul casei din Piața Mică, din Orașul de Sus, Pasajul Aurarilor și coboară în trepte spre Piața Aurarilor din Orașul de Jos. Locul este un obiectiv turistic vizitat foarte des de îndrăgostiți deoarece este considerat unul dintre cele mai romantice locuri din Sibiu.

Abația Cârța – unica mănăstire cisterciană din România

Locul plin de istorie și povești care a fost renovat în anul 2013 din fonduri europene și care pune la dispoziția turiștilor cimitirul unic de soldați germani căzuți în septembrie, anul 1916. Obiectiv turistic construit de călugării cistercieni din FR-Citeaux, Burgundia.

Parcul Sub Arini – unul dintre cele mai vechi parcuri din România

În Parcul Sub Arini vei găsi peste 65 de specii vegetale, multe dintre ele specii exotice, dar și multe specii de păsări sedentare ori migratoare. Poartă denumirea de Parcul Sub Arini pentru că te vei bucura să vezi aici mulți arini, castani, tei, dar și specii din America de Nord, molid înțepător, nuc, arțar, ienupăr etc. Un obiectiv turistic care te îndeamnă la relaxare și odihnă.

Muzeul Locomotivelor cu Abur – locomotive care au circulat pe căile ferate din România

Muzeul Locomotivelor cu Aburi din Sibiu este înființat din anul 1994 și cuprinde peste 40 de locomotive cu aburi care au circulat pe căile ferate din România cu mai bine de 100 de ani în urmă. Muzeul este un obiectiv turistic des vizitat de pasionații în domeniu, deoarece aici cunosc istoria locomotivelor și află cele mai impresionante povești ale acestora.

Turnul Dulgherilor – Monument Istoric din Sibiu

Turnul Dulgherilor din SIbiu și o piata mica
Turnul Dulgherilor

Turnul Dulgherilor este unul dintre cele mai vechi obiective turistice ale orașului Sibiu, construit în secolul al XIV-lea. Face parte din cea de-a treia centură de fortificații a orașului. În anul 2004, Turnul Dulgherilor a fost inclus și el pe Lista Monumentelor Istorice din Sibiu.

Acestea sunt cele mai importante obiective turistice pe care trebuie să le vezi dacă ajungi în Sibiu. Bineînțeles că nu uităm nici de preparatele tradiționale și băuturile făcute de localnici, adevărate delicatese pe care trebuie să le încerci.

Vezi și: Locuri de vizitat în Transilvania. Cele mai frumoase destinații de vacanță

Castelul de Lut Valea Zânelor

Obiective turistice in apropiere de Ocna Sibiului - Castelul de lut Valea Zanelor
Obiective turistice in apropiere de Ocna Sibiului – Castelul de lut Valea Zanelor

Unul din cele mai populare locuri de vizitat în apropiere de Sibiu, Castelul de Lut Valea Zânelor este situat în Porumbacu de Sus, la circa jumătate de oră de mers cu mașina. Odată ajunși aici, ai impresia că pătrunzi într-un tărâm al poveștilor și basmelor. Locul este ideal pentru a-l vizita împreună cu copiii, dar și adulții care vor să-și aducă aminte de copilărie vor trăi aici o experiență de neuitat.

Transfăgărășanul

Top 20 locuri de vizitat în Sibiu și împrejurimi, de neratat în acest an

Dacă ajungi în Sibiu cu mașina, trebuie neapărat să mergi pe Transfăgărășan, cel mai spectaculos drum din România, care a atras atenția producătorilor celebrei emisiuni Top Gear. Drumul măsoară aproximativ 151 km și face parte din DN 7C, drum ce începe din județul Argeș, sat Bascov, de lângă Pitești și se intersectează cu DN1, lângă comuna Cârțișoara, între Sibiu și Brașov.

Dacă vrei să ajungi pe Transfăgărășan, trebuie să știi că circulația este deschisă doar în intervalul 1 iulie – 31 octombrie, în fiecare an. Din 1 noiembrie până în 30 iunie traseul este închis. Viteza recomandată pentru a circula cu mașina pe Transfăgărășan este de 40 km pe oră, viteza impusă din cauza numeroaselor serpentine.

Transfăgărășan - traseu montan din România
Transfăgărășan – traseu montan din România

Ocna Sibiului

Localizată foarte aproape de Sibiu, la maximum 20 de minute de mers cu mașina, Ocna Sibiului este o stațiune turistică ce nu trebuie să lipsească din planurile de vacanță care includ orașul transilvănean. Este unul din cele mai populare puncte turistice din zonă, fiind înconjurată de păduri de stejari. Ocna Sibiului și-a atras renumele datorită lacurilor heliotermice formate pe locul unor vechi mine de sare surpate.

Stațiunea Păltiniș

Unul din locurile de vizitat din județul Sibiu preferate de amatorii de schi și de sporturi de iarnă, stațiunea Păltiniș este situată la circa 32 km de orașul Sibiu şi este legată de oraş printr-o şosea modernă.

În afara sporturilor de iarnă, dacă ajungi în Stațiunea Păltiniș poți să vizitezi Schitul şi Casa memorială Constantin Noica.

Dacă vrei să îţi programezi din timp o călătorie sau o activitate, iata si ce zile libere sunt in 2024!

Citește și:

Top obiective turistice din Brașov;

Top cele mai frumoase obiective turistice din România

Vezi şi unde poţi face rafting, bungee jumping în România şi unde te poţi da cu parapanta în România!

Citeşte şi despre cele mai frumoase lacuri şi cele mai frumoase chei din România, precum şi despre cabane montane la altitudine din România!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (1)

andreea28s   •   11.01.2024, 11:53

foarte frumos orasul Sibiu si imprejurimile

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Leguma din piețe care a ajuns să coste dublu față de carne. Prețurile i-au enervat pe români
FANATIK.RO
Leguma din piețe care a ajuns să coste dublu față de carne. Prețurile i-au enervat pe români
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Libertateapentrufemei.ro
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
GSP.RO
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
Patru zodii cu noroc în dragoste în luna aprilie. Cupidon e de partea lor
FANATIK.RO
Patru zodii cu noroc în dragoste în luna aprilie. Cupidon e de partea lor
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Știrileprotv.ro
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Ce s-a aflat despre Liviu Moroiu de la 'Chefi la cuțite'. Bucătarul a refuzat cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu!
Unica.ro
Ce s-a aflat despre Liviu Moroiu de la 'Chefi la cuțite'. Bucătarul a refuzat cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu!
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea mai rău ne pare"
Observatornews.ro
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea mai rău ne pare"
Horoscop 29 martie 2024. Săgetătorii au nevoie de o foarte bună organizare, în care interesele lor să fie pe primul loc, dar nu interesele imediate
HOROSCOP
Horoscop 29 martie 2024. Săgetătorii au nevoie de o foarte bună organizare, în care interesele lor să fie pe primul loc, dar nu interesele imediate
RECOMANDĂRI