(P) Cum să transformi un produs de makeup într-unul multifuncțional?

Frumusețea machiajului constă în faptul că nu există limite în ceea ce privește această artă. Modalitățile în care poți utiliza un produs sunt multe și totul ține de creativitatea ta și de cum poți improviza atunci când este nevoie, când produsul preferat tocmai s-a terminat și nu ai timpul necesar să mergi la magazin să-ți achiziționezi altul. Este util să știi că produsele pe care deja le ai în trusa de make-up sunt multifuncționale și le poți utiliza și în alte scopuri în afară de cele predestinate.

Unul dintre produsele care pot fi folosite în mai multe scopuri este rujul metalic Cupio #GetMetallic. Sunt rujuri lichide mate cu un finish mat-metalic, au o textură cremoasă și sunt rezistente la transfer. Textura metalizată care oferă buzelor strălucire și volum este în tendințe și este un must have în anul 2018. Rujul metalic este produsul perfect pentru a dovedi multifuncționalitatea produselor de make-up deoarece acesta poate fi folosit atât pe buze cât și la ochi și pe pomeți.

Aplicat la ochi poate fi folosit ca un fard de pleoape sau ca o bază pentru un fard uscat, iar aplicat pe pomeți poate înlocui cu succes un iluminator pentru obraji. Bineînțeles că este important care nuanțe le folosești pentru iluminare sau care le folosești pentru a fi aplicate la ochi. Cu nuanțele mai închise precum #InstaGlam, poți obține un smokey eyes soft sau intens, în funcție de ce efect îți dorești să creezi, iar folosind nuanțele deschise aurii sau arămii, poți obține un întreg look luminos sau bronzant. Avantajul la culorile deschise cum sunt #LikeAGoddess sau #LoveGold este că pot fi folosite pe buze, ochi și pomeți.

Un alt produs versatil și important în machiaj este pensula de blending Cupio 306. Este pensula de care ai nevoie pentru distribuirea și uniformizarea culorii. Este perfectă pentru a avea un machiaj finisat, fără linii dure.

O poți folosi pentru aplicarea bazei de pleoape, a fardului de ochi uscat și cremos, a anticearcănului, pentru fixarea cu pudră a anticearcănului, pentru aplicarea fardului de conturare a feței și a iluminatorului. Este o pensulă realizată din păr natural de capră, ceea ce te ajută la amestecarea culorilor într-un mod armonios, fără să încarce și să lase pete. Folosind pensula din păr natural pentru aplicarea produselor cremoase, obții un efect natural și nu riști să încarci prea mult zona pe care aplici pentru că părul natural are pori și absoarbe excesul de produs. Foarte important este ca după ce ai folosit-o pentru aplicarea unui produs cremos, să aștepți să se usuce înainte să aplici un produs uscat sau să o ștergi într-un șervețel, altfel vei risca să obții un machiaj pătat și inestetic.

Mișcările pe care trebuie să le faci sunt circulare și repetitive până când fardurile sunt distribuite uniform atât pe pleoape cât și pe obraji.

Paleta iluminatoare Backstage îți poate fi de ajutor atunci când vrei să realizezi un machiaj simplu și de efect. Este un produs de machiaj pe care trebuie să-l deții pentru că te ajută să obții un aspect fresh și sănătos al tenului. Pe lângă faptul că o poți folosi pentru a ilumina zona superioară a pomeților, o poți folosi și pentru machiajul ochilor pentru un look luminos și/sau bronzant.

Secretul aplicării highliter-ului constă în faptul că trebuie aplicat în zonele în care cade natural lumina pe față pentru a evita să obții un aspect mult prea strălucitor și nenatural. Zonele pe care trebuie aplicat produsul sunt partea superioară a pomeților, pe podul nasului, colțurile interioare ale ochilor și pe arcul lui Cupidon. De asemenea, produsul trebuie aplicat în cantități optime, pentru a obține la final strălucire naturală și sănătoasă, nu este recomandat să îl aplici în cantități prea mari pentru a nu încărca inutil tenul.

Pentru un look luminos al ochilor, aplică culorile cele mai deschise în colțul intern și sub sprânceană, iar culorile bronzante în pliul ochiului și pe pleoapa inferioară.

Dacă vrei să ai un aspect al tenului radiant, soluția este să amesteci puțin iluminator cu fondul de ten, nu să aplici iluminatorul pe toată fața. Astfel obții un efect natural și un ten ce radiază de sănătate.

Dacă nu folosești de obicei glitter pentru ochi sau nu ești make-up artist, probabil nici nu dorești să investești într-o bază specială pentru glitter. Poți înlocui cu succes această bază cu un adeziv pentru gene false. Îți recomandăm ca înainte de aplicarea glitterului, să aplici foarte puțin adeziv de gene cu degetul pe centrul pleoapei și apoi să fixezi glitterul. Cea mai mare cantitate trebuie aplicată pe centru, iar apoi aplici pierdut spre colțul interior și cel exterior al ochiului pentru un efect cât mai finisat.

Sperăm că ți-au fost de ajutor aceste tips&tricks-uri despre multifuncționalitatea produselor de machiaj și pe viitor când vei cumpăra un produs destinat pentru o anumită zonă a feței, vei ști să-l folosești astfel încât să obții mai multe beneficii.

Pentru a găsi toate produsele menționate în articol, trebuie doar să accesezi www.cupio.ro și găsești o mare varietate de produse.

Mai multe articole