Mergi direct la conținut »
Pădurea Hoia Baciu, inclusă de cotidianul spaniol El Mundo în topul destinațiilor unde se petrec fenomene stranii
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe

Pădurea Hoia Baciu, inclusă de cotidianul spaniol El Mundo în topul destinațiilor unde se petrec fenomene stranii

Pădurea Hoia Baciu a fost inclusă de cotidianul spaniol El Mundo pe lista principalelor destinații pentru cei doritori de fenomene stranii, greu de explicat.

De Daria Maria Diaconu,

Pădurea Hoia Baciu este considerată una dintre cele mai înfricoșătoare păduri din lume. Locul sfidează investigațiile cercetătorilor și atrage în fiecare an numeroși turiști dornici să studieze fenoomene bizare.

Pădurea, situată la câțiva kilometri de Cluj-Napoca, poartă numele lui Hoia Baciu, un păstor care a dispărut misterios în codru cu o turmă de 200 de oi. În 1968, locul a devenit celebru în lumea întreagă, după ce tehnicianul militar Emil Barnea a fotografiat ceea ce părea a fi un OZN care plutea deasupra Poienii Rotunde.

Cotidianul spaniol El Mundo a inclusiv Pădurea Hoia Baciu pe lista destinațiilor care nu trebuie ratate atunci când vine vorba despre fenomene stranii.

„Hoia Baciu este o pădure bântuită prin excelență. Legătura sa cu OZN-urile datează de la sfârșitul anilor ’60, când un biolog a făcut fotografii cu lumini inexplicabile deasupra pădurii. La scurt timp, un tehnician militar a fotografiat ceea ce păreau a fi farfurii zburătoare, iar ulterior, în anii ’70 au existat alte rapoarte similare despre obiecte zburătoare. De la senzații stranii la copii dispăruți, voci misterioase și evenimente paranormale – această pădure situată în nord-vestul țării are reputația unui loc înspăimântător”, notează jurnaliștii de la El Mundo.

Pădurea Hoia Baciu este menționată de ziariștii iberici alături de alte destinații mondiale unde se petrec fenomene inexplicabile: San Clemente – Chile, Roswell – SUA, Montserrat – Spania, Wiltshire- Marea Britanie, Nakhon Sawan – Thailanda, Triunghiul M – Rusia, Wycliffe Well – Australia, Bonnybridge – Marea Britanie și Zona 51 – SUA.

Foto: The Hoia-Baciu Forest – Truth or Legend?

Close
Închide
  Close