Piele frumoasă: 5 sfaturi pentru tine

Îți dorești o piele frumoasă, curată, fără iritații și care să le transmită celorlalți că te simți foarte bine? Atunci, este obligatoriu să ai grijă atât de corpul cât și de mentalul tău. Descoperă, mai jos, cum poți să ai o piele frumoasă, fără un efort prea mare și fără să scoți din buzunar sume astronomice.

Folosește crema de soare chiar dacă nu ești la plajă

Crema de soare nu ar trebui să lipsească, pe timp de vară, din geanta ta. Crema de soare blochează radiațiile ultraviolete, care sunt direct responsabile de distrugerea colagenului și a elastinei, ceea ce determină îmbătrânirea sau ridarea pielii. Așadar, dacă vrei ca pielea ta să fie frumoasă și fără arsuri cauzate de soare, folosește o cremă de protecție.

Poartă salopete de lucru

Praful este unul dintre cei mai mari dușmani ai pielii frumoase. Prin urmare, dacă vrei să ai o piele frumoasă, cel mai bine ar fi să stai departe de praf și, de asemenea, să te speli des. În cazul în care obișnuiești să meșterești prin casă ori prin curte, te sfătuim să îți cumperi salopete de lucru, mănuși de unică folosință și măști de unică folosință pentru față. Respectivele obiecte te vor proteja în fața prafului și a posibilelor zgârieturi sau lovituri.

Hidratează-te bine

Caută să te hidratezi foarte bine și corect, indiferent de zi sau anotimp. Pentru o hidratare corectă este important atât câtă apă bei cât și cum o bei. În ceea ce privește cantitatea de apă, este indicat să bei minimum șase căni într-o zi.

Ai grijă la alimentație

Nu doar hidratarea, ci și alimentația este foarte importantă când vine vorba de o cu adevărat frumoasă. Dieta ta zilnică trebuie să fie echilibrată, dar și bogată în fructe și legume, deoarece ele conțin foarte multe vitaminte extraordinare pentru piele, cum ar fi vitamina A, vitamina C si vitamine E. Vitamina C, de exemplu, contribuie la refacerea colagenului, o substanță indispensabilă pentru o piele tânără și frumoasă.

Ideal ar fi să consumi cinci porții de legume și fructe proaspete pe durata unei zile. Dacă nu îți place să le consumi în stare naturală, transformă-le, prin intermediul unui blender sau a unui storcător, în sucuri și piureuri nemaipomenite.

Curătă-ți machiajul

Dacă adori să te machezi, obișnuiește-te și ca, la sfârșitul zilei, să-ți cureți tenul. Spălă-te foarte bine pe față și, dacă apa nu te ajută să scapi de tot machiajul, folosește și o soluție specială.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/people-girl-beauty-face-eyebrow-2605526/

Mai multe articole