Produse de machiaj pentru vară. Ce să folosești? La ce să renunți?

Temperaturile trec zilnic de 30 de grade, așa că ai nevoie de un machiaj pentru vară care să reziste. Iată ce produse de make-up sunt esențiale în această perioadă.

Te-ai obișnuit să te fardezi în fiecare zi și nu-ți imaginezi cum să ieși din casă fără machiaj. În plus, ai anumite imperfecțiuni pe care dorești să le acoperi. Nu e deloc complicat dacă știi ce produse trebuie să folosești, în așa fel încât machiajul să nu se întindă pe toată fața în contact cu căldura de afară.

Bază de machiaj

Dacă până acum ai neglijat folosirea unui primer (bază de machiaj) special pentru ten, a venit momentul să-ți cumperi unul. Este foarte importantă aplicarea bazei, deoarece aceasta formează o barieră între excesul de sebum și fondul de ten, iar machiajul va rezista. De asemenea, specialiștii în frumusețe recomandă folosirea unui baze și pentru pleoape, în așa fel încât fardul să aibă un aspect intact pe toată durata zilei.

Fondul de ten

Vara ai nevoie de anumite tipuri de fond de ten. Alege unul cu textură lichidă, lejeră, care intră imediat în piele. Singurul inconvenient ar fi că acesta nu are o putere mare de acoperire. Dacă îți trebuie unul care să acopere mai bine imperfecțiunile, optează pentru un fond de ten cremos, lejer. De evitat cele pudră sau compacte, care îți vor usca tenul și vor accentua ridurile.
Dacă ai tenul mixt sau gras și excesul de sebum îți dă bătaie de cap, fondul de ten oil-free, cu efect matifiant, este răspunsul pentru rezolvarea acestei probleme. Indiferent de cel pe care-l alegi, nu folosi o cantitate prea mare și aplică-l după baza de machiaj. Folosește degetele sau o pensulă specială pentru aplicarea fondului de ten.

Ce mascara folosești vara?

Citește mai departe pe www.libertateapentrufemei.ro

Mai multe articole