Superstițiile de Crăciun îți fac Anul Nou mai bun

Superstițiile de Crăciun le depășesc cu mult în importanță pe cele din restul anului. Spre finele anului, tezaurul tradiţiilor se îmbogăţeşte treptat, culminând cu marea sărbătoare creştinească a Naşterii Domnului. În popor, superstițiile de Crăciun, multe la număr, se respectă cu sfinţenie. Iată ce să NU faci, dacă vrei să-ți meargă bine.

În decorul parfumat al sărbătorilor de iarnă sunt la loc de cinste credinţe păstrate din generaţie în generaţie. Superstițiile de Crăciun au prea puţin de-a face cu semnificaţiile religioase ale evenimentelor de sfârşit de an.

Cum au apărut superstițiile de Crăciun?

Ne-am obişnuit să îmbrăcăm casa în straie festive. Iar bradul, vâscul, globurile şi ghirlandele sclipitoare sunt nelipsite. Aroma de cozonac pufos şi de mere proaspete se simte peste tot. Pe vremuri, însă, fără colaci arătoşi, nu era Crăciun. Am aflat, de-a lungul timpului, ce semnifică fiecare simbol al sărbătorilor de iarnă, dar te-ai întrebat vreodată de ce s-a păstrat obiceiul petrecerii în familie, cu cât mai mulţi invitaţi? Lăsând la o parte explicaţiile religioase şi privind cu multă vreme în urmă, găsim răspunsul.

Citește mai departe pe libertateapentrufemei.ro

Mai multe articole