Trips & Tricks / Paradoxul „Africa”. Vacanţe scumpe pe un continent sărac – VIDEO

Consultantul în turism Răzvan Pascu a povestit, în cadrul emisiunii Trips & Tricks, despre costurile pe care le implică o vacanţă pe continentul african. Preţurile şi ofertele nu sunt pentru orice buzunar, iar cei pretenţioși au de unde alege.

În ciuda faptului că este considerat un continent sărac, vacanţele în Africa pot fi foarte scumpe. Doar un safari, într-o maşină securizată, costă în jur de 200 de euro, iar resorturile ultra-luxoase sunt unde nici nu te aştepţi.

„Aşteptările oamenilor sunt scăzute când spui Africa. Poţi să ajungi să ai nişte servicii de cinci stele plus. Africa, în general, este o destinaţie scumpă. Deşi te gândeşti că e lumea a treia, este o destinaţie scumpă. Se poate să faci o vacanţă de 1.000 şi ceva de euro, dacă vrei şi safari. trebuie să scoţi ceva mai mult din buzunar.

Evident că mai este un zbor pe care trebuie să-l faci, căci altfel nu poţi să ajungi terestru. Nu sunt şosele bune, iar asta creşte costurile. Vorbim de excursii premium, cu nişte hoteluri scumpe. Este o destinaţie care are peisaje absolut incredibile.

Din punctul meu de vedere, este o destinaţie foarte ofertantă. Se poate face şi cu bani mai puţini. Trebuie urmărite ofertele companiilor aeriene. Din România se zboară cu escală. Se poate zbura şi cu două escale, ca să economiseşti bani. De principiu, un preţ cât de cât corect este undeva pe la 700 de euro. Apoi, se adaugă safari, cu preţuri între 200 şi 300 de euro”, a explicat Răzvan Pascu.

Urmăreşte emisiunea Trips & Tricks accesând videoclipul de mai jos:


Citește și:

Mai multe articole