Un alt pacient ars e ținut în țară, deși are infecții luate din spital. Reacția Ministerului Sănătății

Un alt pacient cu arsuri e ținut în țară, deși e plin de infecții intraspitaliceşti, iar starea lui se înrăutăţeşte de la o zi la alta. Bărbatul a fost, zilele trecute, victima unei explozii, în Constanța, oraș în care a fost tratat inițial și apoi a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din Capitală.

Medicii spun că îl pot trata aici, deşi situaţia lui este critică, iar soția sa vrea să îl transfere la un spital din afara țării. Victima a suferit arsuri pe 40% din corp și este intubat, fiind în stare critică.

Joi, 15 noiembrie, soția bărbatului rănit a primit un raport scris despre starea pacientului, pe care îl va trimite în Belgia, în vederea unui posibil transfer. Medicii au confirmat că suferă de patru infecții și că este posibil ca trei dintre infecţii să fie din spital, fapt de care se temea și femeia, relatează Digi 24.

Tot astăzi, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că tranferul se va face, dacă medicii vor fi de acord cu acest lucru. Doar că aceștia susțin că bărbatul poate fi tratat aici… și, astfel, a apărut acest blocaj al transferului pacientului în străinătate.

Acest caz vine la doar câteva zile după ce un tânăr rănit grav într-o explozie dintr-un bloc din Piatra-Neamţ, având arsuri de gradul III pe 75 % din suprafaţa corpului, a fost transferat, cu greu, la un spital din Belgia, din cauză că nu putea fi tratat în ţară. El a murit joi, 8 noiembrie, chiar în ziua în care ar fi împlinit 28 de ani,

VIDEO: Digi 24


Citește și… Gabi Firea a băgat 6 milioane de euro în august pentru instalațiile degradate ale stadionului pe care tocmai l-a închis!


Mai multe articole