VIDEO/ Monica Tatoiu se pricepe și la turism! “M-aș face ghid, ca să le arăt străinilor țara asta frumoasă”

Monica Tatoiu ar vrea să fie ghid turistic pentru prietenii din străinătate! Atât de mult își iubește propria țară, încât ne-a declarat, în timpul emisiunii Trips&Tricks, difuzată în direct pe pagina de Facebook a Libertatea, în fiecare joi, de la 13.30, că ar renunța fără să clipească la viața de acum pentru a le arăta străinilor ce de frumuseți există pe întinsul României.

În primul rând, pentru că îi place Bucureștiul cel boem, al vremurilor de mult apuse, când Micul Paris avea o frumusețe aparte, Monica Tatoiu spune că și-ar duce prietenii pe străduțele înghesuite din Cartierul Evreiesc.

”Dacă ar fi să mă laud cu Bucureștiul prietenilor din străinătate, i-aș duce în Cartierul Evreiesc, pe la biserica unde a învățat Anton Pann. Toată zona aia are o poveste extraordinară. Apoi, coborâm și mergem pe străduțele acelea mici, mergem spre Liceul Economic, dăm spre Piața Rosetti. Mai găsești niște restaurante mici. Ne oprim și mâncăm un covrig. Le spun povestea covrigilor. Mirosul covrigilor este ceva fabulos. Eu nu rezist când mă plimb”, ne-a mai povestit Monica Tatoiu, în cadrul emisiunii Trips& Tricks.

Monica Tatoiu nu se dezice nici de o porție de pârjoale ca-n studenție.

Toată zona aia, de la Teatrul Național până la Arthur Verona le-aș arăta-o. I-aș duce la Casa Universitarilor. Le-a spune povestea casei, unde se mănâncă pârjoale ca pe vremea când eram eu studentă la Universitatea din București”, ne-a mai spus femeia de afaceri.

Revenind la Bucureștiul contemporan, acesta mai are un mare atu în fața capitalelor europene mult mai frumoase, crede Tatoiu: ”Comparându-l cu marile capitale europene, Bucureștiul este un oraș sigur. Nu mă refer aici la hoții de buzunare, pe care-i găsești peste tot, ci din punct de vedere al terorismului sau al violențelor extreme este sigur”.

Dacă ar fi să plece cu prietenii străini prin țară, i-ar duce în vârf de munte, pentru a se delecta cu bucătăria ciobănească.

Pe Transalpina, la Maria Babu, la Stana lui Ștefan. Acolo se mănâncă extraordinar. Doamna face zilnic de mâncare pentru 2.000 de oameni. Dar să nu spunem mai multe, că vine ANAF-ul peste ea și o pune să cumpere de la hipermarket”, ne-a mai povestit Monica Tatoiu.

În cazul în care doriți să revedeți, ediția trecută din Trips&Tricks, în care artista Andreea Bălan, ne-a povestit despre aventurile ei în jurul lumii, iar skipperul Cristian Marinescu ne-a făcut invidioși cu vacanțele pe velier, o puteți revedea mai jos:


EXCLUSIV/ Cât câștigă Dragoș Dolănescu, deputat în Parlamentul din Costa Rica? Are un salariu uriaș, dar îl cam ”îndoaie” taxele. ”Milităm pentru micșorarea lor!”

Mai multe articole