Doliu în lumea muzicii! Glenn Frey, unul dintre fondatorii trupei Eagles, a murit la 67 de ani

19 ianuarie 2016 06:32

Glenn Frey, unul dintre fondatorii şi chitarist al trupei rock americane Eagles, celebră în întreaga lume pentru piesa de titlu „Hotel California”, a murit luni la 67 de ani.

„Cu mare durere anunţăm moartea camaradului nostru, fondator al Eagles, Glenn Frey, la New York luni”, a scris grupul pe site-ul său web. „Suntem în stare de şoc şi tristeţe profundă”, a adăugat Don Henley, un alt membru al grupului, într-un comunicat.
Potrivit colegilor de trupă, Glenn Frey a murit ca urmare a mai multor boli, inclusiv artrită reumatoidă şi pneumonie. De altfel, din cauza problemelor de sănătate ale lui Glenn Frey, trupa a amânat în decembrie o apariţie publică pentru a primi o prestigioasă recompensă de la Centrul Kennedy încoronând cariera lor artistică.
Eagles, grupul condus de Don Henley, vocalist şi baterist, şi Glenn Frey, chitarist, a dominat topurile americane în anii 1970 cu hiturile ‘Take It Easy’, ‘One of These Nights’ şi ‘Hotel California’.
Frey s-a născut la Detroit şi împreună cu bateristul şi vocalistul Henley au înființat Eagles, în 1971, la Los Angeles, după ce au acompaniat-o pe cântăreaţa de muzică rock Linda Ronstadt. Trupa a intrat în 1998 în Rock and Roll Hall of Fame, panteonul rock.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro