15 Feb. 2018 13:00

EXCLUSIV/Cel mai mare regret al lui Octavian Ursulescu, după 45 de ani de carieră

Distribuie

După ce o prezentase pe Mădălina Manole în sute de spectacole, puțină lume știe că Octavian Ursulescu, reper al evenimentelor de calitate din ultima jumătate de secol, a avut bucuria de a o iniția pe marea solistă în tainele prezentării, dar și să-i susțină debutul regretatei artiste în aceasta ipostază.

(FOTO: Madalina Manole și Octavian Ursulescu la ”pupitrul” ”Clubului sentimental” al ”Cerbului de aur”, din 1997, de la TVR2, încadrându-i pe Ion Cristinoiu și Marius Țeicu.)

Pe 3 martie, la Sala Palatului, în organizarea aceluiași impresar cu care artista efectuase turneele amintite, Anghel ”Tati” Stoian, Octavian Ursulescu o va omagia pe neuitata cântăreața, ”Fata dragă” a muzicii noastre ușoare, alături de zeci de artisti importanți ai divertismentului. O misiune plină de emoție având în vedere că  pe Octavian și Mădălina i-a legat o lungă și sinceră prietenie.

În 45 de ani de carieră, Octavian Ursulescu (70 ani), a prezentat aproape totul: zeci de concerte ale marilor vedete străine care ne-au vizitat țara, de 13 ori Festivalul de la Mamaia, de 18 ori Festivalul de la Amara, de 12 ori Festivalul international ”George Grigoriu” de la Brăila, de 9 ori Festivalul Internațional ”Dan Spătaru” de la Medgidia, de 5 ori Festivalul internațional de romanțe ”Crizantema de aur” de la Târgoviste, de 9 ori Festivalul de romanțe ”Te-astept pe-același drum” de la Zlatna, sute și sute de spectacole, in turnee uriașe.

Un singur regret are, ca n-a fost invitat, de către cei cu care colaborase fructuos la TVR, să prezinte ”Cerbul de aur”, deși crede că ar fi făcut-o cu siguranță mult mai bine decât anonimii care s-au perindat pe scena de la Brașov. Ca tânar ziarist, a fost prezent la primele ediții, cele dintre 1968-1971, apoi, tot ca jurnalist la cele de după 1990, mai ales ca el fusese primul, în ianuarie 1990, care propusese într-un articol reluarea festivalului.

CITESTE SI EXCLUSIV/Nostalgiile și regretele ultimului lăutar de modă veche, Nicu Gigantu’: ”Nu mai avem pe cine să învățăm. Apune muzica lăutărească”

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
VIDEO EXCLUSIV/ Flavia Mihășan trece de la dans la actorie
Loading...
Comentarii