13 Ian. 2018 14:00

EXCLUSIV/Liviu Hrișcu, toboșarul de la ”Mondial” și ”Semnal M”, a ajuns ”bussinesman” în Los Angeles

Distribuie

După ce și-a îndeplinit toate visele aici, ba chiar din tinerețe, Liviu Hrișcu, unul dintre cei mai mari toboșari din muzica românească dinainte de ’89, simte din plin visul american.

La aproape 40 de ani de când a ales să se dezbrace de celebritate pentru a lua din nou viața în piept, de cealaltă parte a Oceanului, fostul membru ai legendelor rock Semnal M, Roșu și Negru și Romanticii duce un trai de vis în Los Angeles. Mai cântă din când în când la tobe și și-a conservat aceeași imagine de veritabil rock-star, așa cum l-a cunoscut publicul din România în sute de concerte până în 1980, în întreaga țară, dar mai ales pe litoral.

 

 

Liviu (Semnal M), al doilea din stânga

Cel ce a scris frumoase pagini în muzica românească – în mod special alături de Semnal M, în perioada de început a legendarei trupe, când s-au lansat melodiile 'Moara', 'Râul', 'Hora' ori 'Copiii pământului' – este în prezent om de afaceri, însă nu stă departe de pasiunea sa. Cântă de plăcere, a activat în mai multe formații locale, nu ratează evenimentele concertistice importante din metropola californiană și preferă să păstreze o oarecare discreție față de viața sa.

Liviu Hrișcu, din trupele Semnal M ori Mondial duce o viață de star rock în California, Locuiește de aproape 40 de ani în SUA

Stabilit în Statele Unite din 1980, Liviu Hrișcu și-a dorit să revină anul trecut în România, la aniversarea trupei sale de suflet, la un concert aniversar Semnal M – 40 de ani, însă, din păcate, din motive obiective, acest lucru nu a fost posibil. Plin de glume, însă discret cu viața sa, Liviu ne-a declarat că nu mai este la curent cu activitatea muzicală românească, vizitele sale aici sunt rare, însă mai ține legătura cu muzicieni din generația sa, în special, Cristian Becker, de asemenea om de afaceri, un alt român de legendă ce a cântat în prima componență a supergrupului german The Scorpions.

Semnal M,  trupa ce a înregistrat în anii ‘70-‘80 reale recorduri de popularitate și vânzări, a luat ființă în 1977 avându-i ca membri pe: Ștefan (István) Boldijar (solist vocal, chitară bass), regretatul Iuliu Merca (chitară solo, voce), Octavian Popovici (chitară) și Liviu Hrișcu (tobe). Formația activează în prezent avându-l ca lider pe același veteran muzician Ștefan Boldijar, în componența: Ciama Efendi Călin, Marcel Moldovan, Cornel Moldovan și Florin Ștefan.

CITESTE SI: EXCLUSIV/O nouă lovitură pentru Alexandru Arșinel. Scos din celebrele reclame pentru un lanț de farmacii!

 

 

Loading...
Comentarii