Finalistul de la «Vocea României» a renunțat la cea mai mare dependență a vremurilor noastre din ambiție | EXCLUSIV

18 ianuarie 2016 21:45

A cucerit iremediabil inimile românilor din faţa televizoarelor şi a fost doar la un pas de suta de mii de euro pusă la bătaie în competiţia “Vocea României”. Nigerianul Tobi Ibitoye pare un tânăr pe care doar talentul muzical îl diferenţiază de restul, însă alegerea pe care a făcut-o în 2014 îl face unic.

Într-o epocă în care dacă nu ai smartphone nu exişti, nigerianul Tobi Ibitoye revoluţionează mentalităţi. În 2014, tânărul student care şi-a luat viaţa şi pasiunile în mâini şi şi-a prezentat talentul vocal în faţa juraţilor de la “Vocea României”, după ce ani buni microfon i-a fost capul de duş şi spectatori, iar vecinii, obligaţi să-i suporte trilurile. Tot atunci a renunţat de bunăvoie şi nesilit de nimeni la mobil. O nebunie, o recunoaşte chiar el, dar una care nu i-a adus decât linişte şi echilibru în viaţă… “Aventura a început când telefonul meu, pe care îl aveam de 2 ani, a căzut într-o oală cu tăiţei. Vorbeam pe whatsapp şi încercam să-mi gătesc noodles. Am ridicat capacul oalei să verific starea tăiţeilor, însă aburul din oala era atât de fierbinte încât aproape mi-a ars mâna (cea în care ţineam telefonul), iar telefonul a căzul fix în oală, după care a refuzat să mai citească vreun SIM”, ne-a povestit Tobi.
S-a ambiţionat în faţa părinţilor
Evident, artistul a luat toată această întâmplare ca pe un semn: “Am decis că aceea era o ocazie bună sămi cumpăr un telefon nou. Aşa am şi făcut . După câteva luni, acel telefon a căzut şi întregul ecran a fost distrus. Din cauză că era un model rar, reparaţia era foarte scumpă. Părinţii mei m-au acuzat că nu apreciez deloc valoarea lucrurilor pe care le am şi, ca să fiu onest, aveau mare dreptate”. Iar declicul s-a produs fix în cursul acelei discuţii cu părinţii… “Îmi amintesc exact ce mi-a spus mama: când vei sta fără telefon un an, atunci îi vei înţelege valoa- A cucerit iremediabil inimile românilor din faţa televizoarelor şi a fost doar la un pas de suta de mii de euro pusă la bătaie în competiţia “Vocea României”. Nigerianul Tobi Ibitoye pare un tânăr pe care doar talentul muzical îl diferenţiază de restul, însă alegerea pe care a făcut-o în 2014 îl face unic. rea! Şi asta s-a întâmplat. Mi-am dorit să le demonstrez că pot rezista fără telefon”, spune Tobi.
Salvat de laptop
“Utopie!”, ar striga o întreagă generaţie. Dar ambiţia lui Tobi s-a demonstrat a fi mai presus de modă şi nevoi. Şi, astfel, a trecut un an şi două luni de viaţă fără mobil. “Chiar dacă am spus că-mi voi cumpăra un telefon după un an, cu sau fără ajutorul părinţilor mei, nu am făcut încă asta. Motivele sunt simple… M-am obişnuit aşa, îmi iau peste tot laptopul, care este destul de portabil, mă conectez peste tot la internet şi ţin legătura cu toţi pe Facebook, skype, iMessage şi Face Time. E mai greu aşa decât dacă aş avea telefon, trebuie să recunosc, dar… niciodată nu am fugit de lucrurile grele sau de provocări, explică nigerianul.

Revine în reţea pentru binele altora

Tobi mărturiseşte acum că lipsa mobilului i-a simplificat viaţa, însă pentru că a complicat- o pe a celor din jur, este dispus să renunţe la liniştea lui. “Pe 27 ianuarie plănuiesc să-mi cumpăr un telefon. Toţi cei apropiaţi aşteaptă asta… Abia aştept să văd cum este să fii mobil”.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro