EXCLUSIV/ E ”doctor de suflete” prin muzică și medic primar în restul timpului. Solista Corina Elena Badea este șefă de secție la Spitalul Județean din Tulcea

14 noiembrie 2017 13:00 De: ,

Ca artist își dorește să vindece sufletul, ca doctor încearcă să vindece trupul. Cum coboară de pe scenă, solista Corina Elena Badea îmbracă halatul alb de doctor.

Căci puțini știu că artista cu origini aromâne este medic primar de medicină internă la Spitalul  Județean de Urgență din Tulcea, iar asta este, de fapt preocuparea sa profesională de bază. Compozitoare, poetă, chitaristă, pianistă și pictoriță, polivalenta artistă ce a debutat pe scena muzicală în urmă cu 16 ani revine în București pentru un eveniment important, lansează două albume, la ”kilometrul 0” al muzicii românești, veteranul Magazin Muzica (28 noiembrie a.c.), unul de colinde iar celălalt de creații muzicale folk și pop, cântate în graiul străbunilor săi, originari din Grecia de Nord, actualmente Macedonia de astăzi.

 

În afara scenei, solista Corina Elena Badea este doctor, șefă de secție

Născută la Iași, stabilită la Tulcea după un rezidențiat la București, solista Corina Elena Badea a debutat în urmă cu 25 de ani, prima sa piesă fiind ”Prota vreari” (Prima dragoste), una din temele ce a fost preluată de mulți artiști români. Au urmat participări la multe festivaluri muzicale românești și dedicate etniilor și colaborări cu Pero Tsatsa, popular artist originar din Machedonia, poetul de origine aromână Tone Muschi Nikiolovski (Statele Unite), instrumentistul grec Petros Parashoydis ori românii Liviu Ionuț Iorga, Ștefan Rolan Chiriță, Sorin Lupci ori Costel Anasof. Corina Elena Badea a fost desemnată ”Omul anului la aromâni”

CITESTE SI

EXCLUSIV/Marcel Pavel își duce toată familia în arena Circului! Cântă cu fiii, cu sora și cu frații

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro