Ion Caramitru spune adevărul despre filmul „Liceenii”. „Era de nesuportat”

11 ianuarie 2017 08:41

Ion Caramitru spune adevărul despre filmul „Liceenii”. marele actor a dezvăluit motivul pentru care nu a mai vrut să joace în cea de-a treia parte a seriei de filme care a cucerit generații de români.

Filmul „Liceenii”, cu Oana Sârbu și Ștefan Bănică în rolurile principale, a fost și continuă să fie unul dintre cele mai de succes pelicule din țara noastră.

În filmul respectiv, renumitul actor Ion Caramitru l-a interpretat pe dirigintele clasei, rol care i-a venit mănușă.

 

Ion Caramitru spune adevărul despre filmul „Liceenii”: „Acum pot să vă spun”

 

Ion Caramitru a fost invitat la matinalul Digi FM, unde a oferit amănunte neștiute despre filmul respectiv. El a dezvăluit motivul pentru care a refuzat să joace și în cea de-a treia parte a peliculei.

Ion Caramtru l-a interpretat pe dirigintele Socrate în filmul Liceenii

Ion Caramtru l-a interpretat pe dirigintele Socrate în filmul Liceenii

“Acum pot să vă spun, eu am jucat în 2 episoade și am refuzat să mai joc în al 3-lea. Era pentru perioada respectivă de nesuportat, după capul meu. Era un scenariu comandat, urmărit la modul ideologic foarte bine de partid si așa mai departe.

Partea sensibilă, care rămâne și astăzi in picioare, este că se ocupa de elevi, de liceeni, ceea ce creează din start o emoție aparte. Numai că structura intimă a poveștii este hai să ne facem că este adevărat.

N-am încotro și trebuie să recunosc că un film despre liceeni, cu atât de lungă bătaie în timp și cu atâtea episoade, nu știu dacă se va mai face.

Nu știu dacă viața liceului de astăzi este la fel de ingenuă ca cea de atunci. Se reprogramează mereu și se uita toată lumea.

Nu am un regret că am jucat în primele două serii, mai ales că multe mămici, care au acum copiii de liceu, mă opresc când mă întâlnesc și îmi zic: ”Vai, dar cât vă iubeam atunci””, a povestit Ion Caramitru, directorul Teatrului Național București.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro