08 Feb. 2016 16:34 Florian Gheorghe

Lumea muzicală este în doliu! În urmă cu câteva ore s-a stins din viață unul din marii muzicieni români!

Distribuie

picoliniUnul dintre instrumentiștii români ce au acompaniat mai toate vedetele muzicii ușoare încă de la începutul anilor ’80, chitaristul bass și compozitorul Grassin Ianoș a trecut în neființă în urmă cu trei ore.

Picolini, după cum era cunoscut de întreaga suflare muzicală, în special de artiștii clasici, a pierdut lupta cu o boală grea, la 70 de ani. Artistul, care a trecut prin zeci de titulaturi muzicale și care era membru component al Cornel Verban Orchestra, una din formațiile preferate la majoritatea evenimentelor high life-ului autohton, a fost activ în trupă până recent, când starea sănătății sale s-a agravat.

Trupul neînsuflețit al muzicianului va fi depus mâine la Capela Cimitirului ”Sfânta Vineri” din București, iar miercuri va fi înmormântat.

”Picolini (foto dreapta sus-n.r.) a fost unul din marii profesioniști ai scenei muzicale. Am cântat împreună timp de 30 de ani și ne leagă mult mai mulți de prietenie. A fost un om special, probabil sute de artiști trebuie să-i mulțumească pentru influența sa muzicală și ajutor”, ne-a declarat în urmă cu câteva momente maestrul Cornel Verban.

verban_orchestra

Comentarii