Nelu Ploieşteanu: «Vreau să mor pe pământ, nu în aer»

27 iulie 2014 18:12

Tragediile aviatice din ultima perioadă ar putea speria pe oricine, dar nu şi pe vedetele noastre, care spun că nu au nici cea mai mică teamă să urce în avion. Doar Nelu Ploieşteanu se ţine tare: nu va mai zbura în veci!

Nelu Ploieşteanu povesteşte că nu a mai pus piciorul în avion de 17 ani, când a trăit o spaimă care i-a adus multe coşmaruri. Văzând accidentele aviatice din ultima perioadă, cântăreţul şi-a confirmat încă o dată că a făcut bine când a luat decizia de a nu mai zbura în veci.
“Imediat după Revoluţia din 1989 am plecat să cânt în Cipru. La întoarcere a fost buba: am zburat cu un aparat atât de mic, încât ziceai că-i o Dacie. Am făcut 8 ore, erau turbulenţe foarte puternice, m-am rugat tot drumul să ajung cu bine acasă. Ajuns la locuinţa mea, m-am pus în genunchi şi am zis: Doamne, îţi mulţumesc că m-ai adus cu bine şi îţi promit că nu mă mai urc în avion. Vă spun sincer, vreau să mor pe pământ, nu în aer. Am făcut o obsesie: mă uit la toate filmuleţele pe net cu «Dezastre în aer»”.
Sofiei Vicoveanca îi e milă de rudele victimelor
Interpreta de muzică populară nu a prins frică de avioane: “Este foarte trist, te doare sufletul pentru ce s-a întâmplat. Nu ne putem lua cu moartea- n piept. Poţi să mori şi cu capul pe pernă. Au fost în ultima vreme multe accidente, atât de maşină, cât şi de avioane, însă tot nu mi-e frică. În schimb, îmi este milă de oamenii care suferă acasă şi îşi plâng copiii”.
Ionela Prodan îşi face zeci de cruci înainte de zbor
În lumina ultimelor evenimente, Ionela Prodan a prins ceva teamă de zborul cu avionul: “E ceva de groază, îmi este o teamă să mă mai urc în microbuze sau în avioane, cu ce am văzut pe la televizor. Câtă durere… Când zbor, mă rog, îmi fac cruci, Doamne fereşte! Acum îmi este teamă pentru fiica mea, Anamaria, care pleacă în Emirate, la Reghe. Stă o lună acolo. Am inima cât un purice din cauza acestor accidente din ultima vreme şi cu atacurile teroriste”.
Dan Negru a trecut prin clipe groaznice
Prezentatorul Dan Negru a avut în trecut peripeţii desprinse parcă din filmele cu Bruce Willis.
“În urmă cu vreo patru ani, zburam de la New York la Chicago. Am fost anunţaţi că s-a blocat trapa trenului de aterizare. A fost ca în filme! Am înconjurat aeroportul până când s-a terminat kerosenul, apoi am aterizat pe o spumă pregătită de forţele de intervenţie. Am ieşit din avion pe un tobogan gonflabil, iar în jur erau multe maşini de salvare cu sirenele pornite, poliţie şi pompieri. Nimeni n-a păţit nimic. Am mai avut incidente, dar eu gândesc totuşi pozitiv”, a mărturisit Negru.
Gina Pistol: “De ce îţi este frică nu scapi”
Frumoasa Gina Pistol nu s-a pierdut cu firea şi, spune ea, dacă e să mori, mori oricum.
“De ce ţi-e frică, d-aia nu scapi, spune un proverb românesc, aşa că încerc să mă eliberez de teama asta, ca să nu mi se întâmple. Nu zbor des, ca să nu dau ocazia unor asemenea evenimente”, ne-a spus Gina Pistol.
Giulia Nahmani zboară ca să scape de atacurile de panică
Cântăreaţa zboară des către Israel, la familia ei. Solista spune că a suferit ani la rând de atacuri de panică în avion, dar nu a renunţat la deplasările în aer.
“Am făcut eforturi să-mi depăşesc frica. Cineva mi-a spus că, dacă zbor des, voi scăpa de teamă şi chiar aşa a fost. De atunci nu-mi mai este frică de zbor”, ne-a povestit Giulia.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro