MENIU CAUTĂ
13 Mar. 2018 11:17

Metropolitan Opera l-a concediat pe celebrul dirijor James Levine, după ce s-au confirmat acuzațiile de abuz sexual

Distribuie

Dirijorul James Levine, concediat de la Metropolitan Opera. Metropolitan Opera din New York, Statele Unite, a anunțat luni, 12 martie, prin intermediul unui comunicat, că l-a concediat pe dirijorul James Levine, în vârstă de 74 de ani, după ce o investigaţie a confirmat acuzaţiile de hărţuire sexuală care i s-au adus, potrivit Agerpres.

Investigaţia, care a durat peste trei luni și în cadrul căreia au fost audiate peste 70 de persoane, a descoperit dovezi credibile de „comportament abuziv şi hărţuitor”… atât înainte, cât şi în timpul activităţii sale la Met, se menţionează în comunicatul celebrei opere.

„Investigaţia a mai descoperit şi dovezi credibile că domnul Levine a avut un comportament sexual abuziv şi hărţuitor faţă de artişti vulnerabili în etapele timpurii ale carierelor lor într-un moment în care avea autoritate asupra lor”, se mai precizează în textul citat.

De aceea ar fi „inadecvat şi imposibil” pentru Levine, care este considerat unul dintre cei mai buni dirijori din SUA, să continue să lucreze pentru Met.

El a fost suspendat în decembrie anul trecut, după ce New York Times a făcut publice acuzaţiile de hărţuire împotriva sa.

Născut în Ohio în 1943, Levine a lucrat pentru prestigioasa Metropolitan Opera din anii 1970 şi a devenit director muzical în 1975, iar acum era şi directorul artistic al programului pentru artişti tineri.

El a renunţat la o parte din atribuţii, în 2016, din motive de sănătate, dar a continuat să lucreze pentru Metropolitan Opera în diverse roluri.

În legătură cu acest subiect, care e devenit viral, vezi o retrospectivă 2017: Mișcarea #MeToo și scandalurile care au zguduit Hollywoodul. Ce staruri au căzut în dizgrație.

FOTO – EPA

VIDEO – YOUTUBECITEȘTE ȘI… VIDEO EXCLUSIV/ Maia Morgenstern primește semne când trebuie să facă pauze de lucru. 'Trupul meu îmi spune stop' 

Loading...
Comentarii