MENIU CAUTĂ
13 Mar. 2018 16:01

Povestea lui Hubert de Givenchy, creatorul unor rochii care au scris istorie

Distribuie

Hubert de Givenchy, unul dintre cei mai celebri creatori de modă din anii 50-70, a încetat din viață, luni, la 91 de ani. El va rămâne în memoria tuturor datorită unor rochii purtate de nume celebre din industria cinematografică și nu numai. Dar dincolo de orice, Givenchy va fi legat întotdeauna de Audrey Hepburn și de rochia neagră pe care aceasta a purtat-o în deschiderea filmului Breakfast at Tiffany's .

Designerul francez de modă și-a creat brandul care îi poartă numele în 1952, la doar 20 de ani. Numele său a devenit din ce în ce mai cunoscut și în scurt timp s-a confundat cu moda din capitala luminii, Paris.

Dar el a devenit cu adevărat iconic și va rămâne pentru totdeauna în istorie, după ce a început să o îmbrace pe Audrey Hepburn, cea care i-a devenit prietenă, muză și model.

La un an după crearea mărcii „Givenchy”, Hepburn și Hubert s-au cunoscut când au lucrat împreună la comedia romantică Sabrina. Între cei doi s-a legat repede o prietenie și relația lor de muncă rezultată a continuat să dureze pentru următorii 40 de ani, terminând doar după moartea lui Hepburn în 1993.

În total, a îmbrăcat-o în șapte filme, dar cea mai celebră rochie creat vreodată de Givenchy, este cea pe care hepburn a purtat-o în timpul filmării pentru Breakfast at Tiffany’s. Rochia neagră devenită un simbol și de la care s-a ajuns ca aproape orice femeie să dețină o 'little black dress' (n.r. Micuța rochie neagră) în garderobă.

Iată o lisă a celor mai celebre creații ale lui lui Givenchy, purtate de Audrey Hepburn:

Breakfast at Tiffany’s

Hubert de Givenchy a creat cea mai faimoasă rochie neagră de toate timpurile.

În 1961, el și-a asumat sarcina de a crea o rochie neagră clasică pentru scena de deschidere a filmului realizat după cartea lui Truman Capote. Ceea ce a creat, a fost, însă, una dintre cele mai reprezentative ținute din secolul XX, un design care este încă lăudat și astăzi.

Hubert de Givenchy, creatorul celei mai celebre rochii negre din istorie

Rochia de mireasă din 1969

Hepburn a adorat atât de mult ținutele lui Givenchy încât i-a cerut să-i creeze rochia de nuntă pentru cea de-a doua căsătorie. În 1969, la ceremonia de căsătorie cu Luca Dotti, actrița a purtat o rochie scurtă, subțire, rămasă în istorie.

Rochia de la Oscar 1953

Hubert de Givenchy a creat celebra rochiță albă cu impreimeuri pe care actrița a purtat-o când a câștigat premiul Oscar în 1953. Imaginea ei cu statueta în mână și purtând acea rochiță superbă a rămas iconică în memoria Premiilor Academiei de Film.

Alte nume celebre care au purtat ținute create de Givenchy au fost Jacqueline Kennedy, Greta Garbo sau Grace Kelly.


Citește și: EXCLUSIV/ România a pierdut un credit de 465 milioane de euro pentru o magistrală de metrou dintr-un motiv absurd


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 11 decembrie 2018
Loading...
Comentarii