FOTO&VIDEO | Jim Carrey s-a apucat de pictat: ”Aveam nevoie de culoare”

09 august 2017 16:55

Jim Carrey a fost odată regele comediilor, dar în ultimii ani s-a retras din lumea cinematografică și s-a dededicat picturii. Într-un filmuleț publicat online, actorul povestește că desenează de când se știe, dar s-a apucat de pictat în urmă cu șase ani.

În urmă cu puțin timp, însă, în mediul online a apărut un documentar scurt în care se prezintă viața celebrului actor în ultima perioadă. El trăiește înconjurat de tablorui și își dedică timpul picturii. Intitulat ”Jim Carrey: I Needed Color” (n.r. Jim Carrey: Aveam nevoie de culoare), documentarul îl urmărește pe actor pictând, bucurându-se de plăcerea pe care i-o oferă operele sale și povestind cum a început totul pentru el și cum a ajuns în această fază.

Jim Carrey: I Needed Color from SGG on Vimeo.

Documentarul îl găsește pe Carrey greu la locul de muncă în studioul său de artă. El povestește că a început să picteze în urmă cu șase ani pentru a trece peste o dezamăgire în dragoste. „Cred că ceea face o persoană artist este faptul că își expun viața interioară. Ei reușesc să transforme emoțiile sau nevoile lor sau ale audienței în ceva fizic”. El mai spune că a ales pictura deoarece atunci când s-a întors spre artă era o iarnă mohorâtă în New York și ”aveam nevoie de culoare”.

„Îmi place indenpendența și libertatea pe care mi-o dă pictura. Nimeni nu îmi spune ce pot sau nu pot să fac, de cele mai multe ori. Și există o iminență în artă”, mărturisește actorul.

El dezvăluie că atunci când era copil obișnuia să deseneze foarte mult. ”Jumătate din timp mi-l petrecea în performând în fața altora, iar jumătate stând închis în camera mea și scriid poezi sau desenând. Am fost acel tip de copil pentru care să fie trimis în camera lui nu era o pedeapsă”.

Unul dintre cei mai îndrăgiți comediați de la Hollywood, Carrey, în vârstă de 55 de ani, nu a mai apărut într-un film din perioada 2013-2014 când a lansat „The Incredible Burt Wonderstone”, „Kick-Ass 2″, și Dumb and Dumber To”. Toate cele trei filme au avut  cronici proaste și încasările din box-office au fost foarte scăzute. Anul acesta a mai apărut într-un rol secundar în „Bad The Batch”, dar a refuzat aparițiile publice și nu a dorit să facă niciun fel de promovare filmului.

În plus numele lui a fost mai mult legat de scandalul în care a fost implicat după ce fosta sa iubită s-a sinucis, iar familia acesteia îl acuză pe actor că i-ar fi procurat pastilele pe care le-a luat pentru a-și pune capăt vieții, iar o instanță din Statele Unite a decis să judece acuzațiile aduse lui Carrey.


Citește și: Transformare radicală. Una din cele mai mari soliste ale anilor ’70 cântă acum la biserică


Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro