Au întors banii copiilor cu lopata şi asta le e răsplata! Taţii celebri învaţă din nou să muncească

05 noiembrie 2014 19:58

La începutul showbizului românesc, impresariatul se desfăşura după ureche, iar cei care făceau cărţile erau părinţii artiştilor.

După ani de răsfăţ şi câştig în peisajul muzical, tăticii de vedete, care au pozat în model pentru societate din rolul de paznici neînduplecaţi ai propriilor copii, s-au întors la viaţa lor de dinainte, resemnaţi că n-au reuşit să facă mare lucru. Vremurile în care numărau cu nesaţ banii câştigaţi din talentul progeniturilor lor nu mai sunt, acum, decât o amintire menită să stârnească nostalgii. Micii lor artişti au crescut, şi-au luat viaţa şi cariera în propriile mâini, nemaiavând nevoie de ei, iar lor nu le-a rămas decât să retrăiască povestea de dinaintea succesului. Există însă şi cazuri în care părinţii, deşi cu atribuţii serios restrânse, au ţinut cu dinţii să rămână lângă copiii lor, veghindu- i, de data asta, din umbră.

Săndel Bălan a falimentat un plafar şi s-a reapucat de invenţii

Un părinte căruia i-a plăcut să fie la fel de vedetă ca şi fiicei lui e Săndel, tatăl Andreei Bălan. După ce l-a lovit un imens succes prin duoul Andre, în urmă cu 13 ani, şi s-a bucurat de ani fără griji financiare, polivalentul Săndel (inventator, inginer, afacerist şi impresar) a dat faliment cu micul plafar deschis în Ploieşti, oraşul lui natal. Cât despre legăturile cu muzica ale domnului Bălan, toate încercările de după ruptura scandaloasă de fiica sa, care a ales să se descurce independent de el, mai exact, formaţii feminine pe acelaşi tipar ca Andre (Honey, Shock, French Kiss), au rămas la un nivel mediocru. Fără succes în domeniul artistic sau în business, între două cântări cu Cenaclul Dunărea, Săndel s‑a reapucat de… inventat. Specialitatea lui: metode de captare a energiei solare.

Tata «Bambi» organizează nunţi şi cumetrii la sat

Nelu, tatăl şi cel care s-a îngrijit de Raluca şi Denisa Tănase, surorile care şi la 30 de ani se recomandă tot Bambi, a trebuit să înveţe o nouă meserie: se ocupă de organizat mici petreceri şi evenimente muzicale locale. Fost lucrător în producţia aeronautică, industrie care s-a desfiinţat în ţara noastră, Nelu Tănase s-a refugiat în zona impresarilor, însă fără atestate profesionale, profitând de relaţiile pe care şi le-a făcut în perioada în care fetele lui erau pe val.

Mihai Alexandru o veghează din umbră pe Andra

Discret şi fidel muncii sale, printre puţinii “veterani” ai branşei, Mihai Alexandru veghează de peste 12 ani interesele artistice ale celebrei lui fiice. De profesie dascăl, Mihai a rămas pe poziţii, tot alături de fiica sa, însoţind-o la concerte, ca tourmanager, chiar dacă atribuţiile muncii sale de impresar oficial le-a preluat ginerele său, Cătălin Măruţă.

Gabi Sorescu s-a reîntors la munca de la muzeu

După ce fiica lui s-a măritat şi a abandonat propriul proiect muzical, Gabi, tatăl Alinei Sorescu, s-a întors la vechiul său birou, laboratorul de Mineralogie din cadrul Institutului Geologic Român. Acolo a lucrat ani buni înainte ca fetiţa lui talentată să devină cântăreaţă, vedetă de televiziune şi soţie de designer faimos. Timp de opt ani, sârguinciosul tată a bătut ţara în lung şi-n lat la spectacole cu Alina şi a vegheat asupra banilor pe care copila îi încasa şi care deveniseră principalul venit al familiei. Şi nu erau deloc puţini!

Tatian Anghelescu, impresar de ocazie

Tatian Anghelescu a cunoscut adevărata proporţie a succesului ca impresar al trupei Candy, din care făcea parte şi fiica lui, Giulia. Bărbatul n-a reuşit nici el mare lucru în ultimii ani. Gălăţeanul a cedat titulatura Candy unui alt impresar, care nu a mai reuşit să o valorifice, s-a despărţit de mama Giuliei, a încercat să promoveze grupuri dance de fete, în speranţa că va găsi din nou o formulă de succes. Actualmente, trăieşte din mici organizări de spectacole de club sau locale. Relansată solo, fiica lui e impresariată acum de soţul ei, Vlad Huidu.

În căutarea succesului pierdut –  Pavel luptă încă pentru Cleopatra

Există însă şi cazuri în care, deşi duoul tată-fiică a rezistat în timp, succesul a dispărut. Pavel Stratan nu s-a lăsat de Cleopatra şi nici Cleopatra de el. Moldoveanul îşi impresariază încă fata, dar fără prea mare succes. Acesta tot încearcă să o readucă în lumina de care s-a bucurat pe când era numită “copilminune”, în urmă cu opt ani, dar nu reuşeşte. Solista intrată în “Cartea Recordurilor” cântă ocazional, însă principala ei îndeletnicire a devenit şcoala. Artistul a încercat aceeaşi reţetă cu mezinul familiei, Cezar (5 ani), însă fără succes. Momentan, singura lui îndeletnicire este activitatea concertistică, fiind singurul din familie care mai are căutare.

Falimentul le dă târcoale – «Mama Cheeky» e mama Leone

Gemenele Cheeky Girls, Monica şi Gabriela, au înnebunit Marea Britanie în urmă cu zece ani, datorită succesului “The Cheeky Song”, melodie care a stat 5 săptămâni în Top 5 UK. Deşi succesul le ocoleşte de ceva vreme şi bate vântul falimentului, Margareta Irimia nu s-a dat dusă de lângă fetele ei. Aceasta dezmite constant faptul că au ajuns la fundul sacului şi susţine că se preocupă în continuare de viitorul muzical al gemenelor. Însă recenta ispravă a Gabrielei Irimia, care a fost prinsă la furat într- un supermarket britanic, pare să spună altceva.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro