17 Aug. 2014 17:16

Bunurile lui Johnny Răducanu, împărțite între rude și iubită

Distribuie

După ce, în septembrie 2011, Johnny Răducanu a plecat dintre noi, în urma sa un imens scandal s-a iscat între nepoţii Antoaneta şi Paul Creţu şi fratele Dumitru Creţu, moştenitorii acestuia, şi ultima sa iubită, Mirela Adăscăliţei.
Miza certurilor, soldate cu mai multe procese pe rolul instanţelor din Capitală, este una uriaşă, reprezentată de agoniseala celui mai mare cântăreţ de jazz român.
Averea, compusă din pianul maestrului, tablouri scumpe, albume, discuri de vinil şi, cel mai important, poate, drepturile de autor asupra creaţiilor muzicale semnate Johnny Răducanu, a ajuns să fie disputată în instanţă, iar acum, la trei ani de la moartea artistului, cei implicaţi par că sunt pe cale să îngroape securea războiului.
“Înarmaţi” cu o decizie judecătorească, moştenitorii pot oricând să meargă la casa în care unchiul lor a locuit alături de profesoara Mirela Adăscăliţei şi să-şi ia toate bunurile care i-au aparţinut maestrului.
Ca totul să devină însă oficial, femeia care a stat alături de Johnny Răducanu până în momentul în care acesta a închis ochii şi care, în semn de bună credinţă, nu le contestă dreptul la avere, cere intervenţia unui executor judecătoresc.
“Clienta mea nu s-a opus niciodată cedării bunurilor identificate în certificatul de moştenitor pe care familia Creţu îl deţine. Şi-a dorit însă ca totul să se facă pe cale legală, iar acum, pentru a pune capăt acestei situaţii, a solicitat intervenţia unui executor judecătoresc. Nu vrea ca mai târziu să fie acuzată că n-a predat totul sau că bunurile ar fi într-o stare sau alta”, a declarat pentru Libertatea apărătorul Mirelei Adăscăliţei, avocatul Codrin Cârdu.

Ancoraţi în alte procese

Rudele lui Johnny Răducanu şi ultima iubită a maestrului rămân, cel puţin pentru moment, ancoraţi în războiul juridic ce durează de aproape trei ani.
Pe lângă acest proces pe care l-au câştigat în primă instanţă, moştenitorii au pierdut un alt caz, în care ar trebui să-i plătească Mirelei Adăscăliţei daune morale de 20.000 de lei.
În plus, pe rolul instanţelor mai există şi procesul de partaj între moştenitori şi partenera de viaţă a lui Johnny Răducanu, în care Antoaneta, Paul şi Dumitru Creţu revendică jumătate din casa din Bucureşti deţinută de maestru împreună cu Mirela.

Comentarii
← Inchide