MENIU CAUTĂ
04 Iul. 2011 13:25

Dan Negru, despre rezultatele de la BAC: „E vremea analfabeților”

Distribuie

Realizatorul TV crede că rezultatele examenului de Bacalaureat nu ar trebui să surprindă atât de mult, deoarece  există foarte mulți analfabeți pe plaiurile mioritioce, o mare parte dintre ei aflându-se chiar în showbiz.
"Zarva din jurul bacalaureatului de anul asta mi-a reamintit o vorbă de lui Ion Monoran, un poet timișorean: ”Timpul nu stă pe loc…știi mai multe decât Pitagora și cazi la bacalaureat".

Am întâlnit de-a lungul vremii zeci de semidocți, analfabeți, invitați în showurile mele, persoane publice, cu dese apariții prin presă. Recunoști un analfabet după cuvintele dintr-o frază, dupa felul în care construiește fraza și dupa modul arțăgos în care scuipă cuvintele. Țineți minte că vocabularul limbii române e alcătuit din fondul principal lexical și din masa vocabularului? Aici e secretul. Cunosc zeci de persoane publice care au doar câteva cuvinte în masa vocabularului. Au de fapt o măsuță a vocabularului…

E vremea analfabeților, a ignoranților, a inculților pe care NU televiziunea i-a născut, televiziunea doar i-a descoperit. Și nu de azi, de ieri. E adevărat, și Călinescu, Lettreman sau Fabio Fazio  spre pildă aveau analfabeți invitati, dar erau tratați ca atare, discuția nu era de la egal la egal , masa vocabularului se lua la trântă cu măsuța vocabularului și analfabetul devenea ridiculizat.  Dar televizunea e optională Și ăsta e doar inceputul ! Ei, analfabeții, sunt  bufoni, certăreți, extrovertiți adica ofertanți pentru circ.  E vremea lor… A celor care nu cuvântă”, scrie Dan Negru pe blogul său.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Sonia Argint Ionescu nu ascultă de soț, dar îi cere părerea
Loading...
Comentarii