De ziua ei, Zina Dumitrescu petrece la iarbă verde, cu lăutari | EXCLUSIV

08 iunie 2013 14:53

Viaţa capătă culoare pentru Zina Dumitrescu. Internată la un azil din Ghermăneşti de fiul ei, fosta creatoare de modă a devenit prietenă cu patronul casei de bătrâni, care o tratează ca pe o vedetă: a implicat-o în organizarea nunţii lui şi plănuieşte să-i facă o petrecere la iarbă verde la aniversarea vârstei de 77 de ani. Mai mult, un fost manechin de-al “Mamei Zina” îi face cadou acesteia o vacanţă la mare, luna viitoare. Aşa se face că bătrâna doamnă a modei româneşti va avea o vară plină.

Cătălin Negreanu, fiul Zinei Dumitrescu, trece rar să-şi vadă mama. În lipsa lui, alte persoane se îngrijesc de buna dispoziţie a fostei creatoare de modă. Iar una dintre aceste persoane e chiar patronul azilului, Cassian Ion, care s-a ataşat de Zina şi o tratează ca pe o vedetă. El a implicat- o în organizarea nunţii sale, ce va avea loc weekendul viitor, şi a trecut-o pe lista de invitaţi. “Doamna Zina s-a implicat activ în organizarea acestui eveniment extrem de important pentru mine. A discutat cu viitoarea mea soţie despre rochia de mireasă, a mers cu ea la cumpărături, iar mie mi-a oferit multe sfaturi în legătură cu ţinuta de ginere. Va fi un invitat de seamă la nunta noastră. Ne-am dorit foarte mult să o avem alături în acest moment special şi mă bucură enorm faptul că a acceptat”, a declarat pentru Libertatea Cassian Ion.
Bote se numără printre invitaţi
A doua zi după nuntă, pe 16 iunie, Zina Dumitrescu împlineşte 77 de ani. Patronul azilului (foto stânga) ne-a asigurat că această dată importantă nu va fi dată uitării doar pentru că e precedată de nunta sa. Zina va avea parte de o petrecere de neuitat la iarbă verde, cu lăutari, gustări şi un tort ales după pofta inimii sale, însă nu pe 16, ci în weekendul imediat următor, pentru că va fi prea obosită după nuntă. “Doamna Zina cu siguranţă va fi obosită după nunta noastră şi nu vrem să o suprasolicităm. Aşa că am decis să îi sărbătorim ziua de naştere cu o săptămână mai târziu, adică pe 22, la iarbă verde, cu muzică lăutărească. Am vorbit cu fostele ei manechine cu care a rămas prietenă, dar şi cu Cătălin Botezatu. Toţi s-au arătat încântaţi de invitaţia noastră de a participa la o petrecere în cinstea doamnei Zina”, a mai spus patronul azilului din Snagov. Cât despre cadou, acesta încă nu s-a decis ce îi va cumpăra: “Ştiu că îşi doreşte foarte mult să meargă la teatru. Cred că un bilet la teatru va fi un cadou perfect pentru ea”.

Aici se află Zina


Zina Dumitrescu a fost mutată la azilul din Ghermăneşti, comuna Snagov, în septembrie anul trecut, după ce fiul ei s-a declarat nemulţumit de cum era îngrijită în căminul Mătăsaru, din judeţul Dâmboviţa. La azilul din Ghermăneşti, contra taxei lunare de 2.500 de lei, Zina are parte de îngrijire personală, asistenţă medicală permanentă, frizerie şi coafură, însoţitor pentru plimbare, gimnastică acvatică, recuperare medicală, jocuri de societate, petreceri de zilele de naştere, de Paşte şi de Revelion.

Îşi doreşte un costum de baie roşu pentru vacanţa la mare


Fostul manechin Nelly Năstase o duce în vacanţă la mare pe “Mama Zina”
Nu doar luna iunie e plină de evenimente pentru “Mama Zina”, ci şi iulie. Nelly Năstase, unul dintre fostele sale manechine, care i-a rămas aproape şi după retragerea din lumea modei, vrea s-o ducă la mare. Zina e încântată de această vacanţă şi a rugat-o pe fosta sa protejată să-i cumpere un costum de baie din două piese, roşu, fiindcă ştie că aceasta e culoarea sezonului. Nelly a întâmpinat probleme în a găsi exact ce-şi doreşte Zina, dar nu vrea s-o dezamăgească, aşa că mai caută: “Momentan, i-am cumpărat unul mov, exact acelaşi model pe care şi-l dorea. Roşu nu am găsit încă. Dar voi pleca pentru câteva zile în străinătate şi sper că voi găsi unul roşu în drumurile mele”, ne-a mărturisit ea.
«Mama Zina» îşi pierde memoria
 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro