25 Mar. 2013 08:40 , de Claudiu Petrisor

Florin Grozea: „Mihai Pocorschi m-a amenințat repetat că îmi dă un cap în gură dacă nu mă opresc cu întrebările”. Vezi cum a vrut să-l mituiască apoi componentul trupei VH2!

Distribuie

Florin Grozea susţine că a fost ameninţat de componentul trupei VH2, Mihai Pocorschi. „Vineri, de față cu peste 200 de compozitori, Mihai Pocorschi m-a amenințat repetat că îmi dă un cap în gură dacă nu mă opresc cu întrebările. Eu întrebam politicos care erau argumentele unor schimbări impuse discret [a se citi „pe sub masă”] de conducerea UCMR-ADA, prin care o mână de oameni preiau puterea absolută în gestionarea a 18-25 de milioane de euro pe an”, a scris Florin Grozea pe blog.

Acesta a continuat: „Compozitorul Mihai Pocorschi are 58 de ani și este de 13 ani membru în Consiliul Director UCMR-ADA [asociația/organismul de gestiune a drepturilor de autor dedicat compozitorilor și textierilor de muzică]. Datorită unor schimbări ale statutului propuse tot de Consiliul Director, domnul Mihai Pocorschi va mai sta minim 4 ani în această poziție de decizie. Acest Consiliu conduce practic asociația care colectează și administrează toți banii adunați din drepturile de autor de pe teritoriul României, atât în numele celor peste 8000 de compozitori români, cât și pentru toți compozitorii străini ale căror melodii sunt folosite în România”.

Florin Grozea a mai notat: „Amenințarea domnului Mihai Pocorschi (58 ani) nu m-a speriat. Nici nu m-a surprins, din păcate. Sunt obișnuit, din păcate. Suntem obișnuiți, noi tinerii, cu acest comportament. Tinerii compozitori sunt an de an amenințați de compozitorii din vechea generație, lansați în epoca comunistă. De exemplu Horia Moculescu (76 ani) a propus public ca conflictul cu TVR să se rezolve “luând ostatici câțiva angajați și ținându-i prizonieri”, iar compozitorul Ionel Tudor (58 ani) ne-a amenințat cu un baston cu electro-șocuri când încercam să discutăm niște modificări ale Statutului. Ambii sunt membri ai Consiliului Director UCMR-ADA, ca și Mihai Pocorschi”.

Componentul Hi-Q a încheiat: „Zeci de milioane de euro sunt aduși în țară de noul val de artiști români, în fiecare an. Niciun proiect muzical cu care ne mândrim în Europa, America de Nord și Asia nu a avut parte de vreun sprijin din partea Uniunii Compozitorilor din România [UCMR-ADA] sau din partea Ministerului Culturii… Dar primim capete în gură, la figurat, de fiecare dată când ne ridicăm să ne cerem drepturile! Amenințările și intimidarea se fac în public, cu zâmbetul pe buze, de către câțiva compozitori din vechea generație”.

La final, cântăreţul a menţionat că ar fi fost mituit să „tacă”: „BONUS: văzând mesajul pe care l-am transmis pe Facebook după ce am fost amenințat, domnul Mihai Pocorschi a încercat să mă mituiască oferindu-mi “șansa” să particip la un workshop organizat de dânsul, din banii Asociației [aprobați de Consiliul Director din care face parte]. El a explicat foarte clar că este o ofertă doar pentru noi doi [Gabriel Huiban și cu mine], pentru că nu trebuie ca toți compozitorii să știe despre această acțiune. S-o fi gândit că dacă nu poate să ne sperie, poate reușește să ne cumpere”.
Sursă: floringrozea.com

Loading...
Comentarii