12 Oct. 2017 13:06

Fuego omagiază muzica ușoară românească de ieri și până azi

Distribuie

Muzica ușoară românească a rămas cumva, în ani, într-un con de umbră, ajungând să nu fie cunoscută de către cei tineri și către generațiile ce o pot duce mai departe. Iar asta e păcat, pentru că avem cu adevărat mari capodopere. Există totuși un om, un artist, care încearcă prin toate puterile să țină sus amintirea, să-și promoveze idoli copilăriei și să cântă din melodiile de cândva. Acela este Paul Surugiu-Fuego, care deși are piesele lui și un stil muzical cu sound mult mai actual, nu încetează să creadă și să promoveze arta de ieri. Așa se face că pe 19 octombrie, la Pitești, cu surle și trâmbițe, Fuego va lansa premiera unui spectacol ce se anunță a fi un succes de casă – GRAMOFONUL CU AMINTIRI.

Acesta va aduce un omagiu de seamă marilor compozitori români și muzicii lor, de ieri până azi, prezentând șlagărele copilăriei sale, precum și unice momente, într-un show strălucitor pus pe scena Teatrului Alexandru Davila. Alături de artist se vor afla colegii săi de la Secția de Estradă din Pitești, dar și marile artiste, Stela Enache și Marina Florea, alături de care Fuego pregătește surprize unice. Premiera își propune să amintească publicului marile hituri de ieri ale artiștilor celebri.

Așadar, veți putea fredona alături de Fuego cele mai frumoase piese ale românilor, asta pentru că, spune el, România are nevoie de identitatea sa muzicală, care-i specială și care ne face, mai mult sau mai puțin, unici. Concertul se vrea a fi un strigăt al amintirilor, dar nu cu nostalgie, ci multă încredere, cu atât mai mult cu cât va fi o explozie de energie, culoare, ritm, lumină și melodii de calitate. Iată ce a mărturisit Paul Surugiu, în exclusivitate pentru LIBERTATEA.

„Da, vreau să arăt oamenilor că avem piese nemuritoare! La propriu! Vreau să ne bucurăm de aduceri aminte și de o muzică specială. Cred că trebuie să păstrăm vie flacăra de cândva și să ne dăm seama că nu vom putea evolua dacă nu privim și în spate, fără a mai arunca, cu o ușurință covârșitoare, totul la gunoi. Vă aștept așadar, pe 19 octombrie, la Teatrul Davila din Pitești.

Pe toți, pentru a retrăi sau pentru a cunoaște. Ne plimbăm prin anii interbelici până în zilele noastre, încercând să păstrăm melodicitatea și să ne bucurăm de simbolurile mari, printre ele fiind și invitatele mele, Stela Enache și Marina Florea!” ( PAUL SURUGIU )

Loading...
Comentarii