Ioana Ginghină recomandă un meniu de post pentru o zi: „Îţi dă multă sănătate şi energie!”

24 aprilie 2013 05:08

Ioana Ginghină urmează cu sfinţenie postul Paştelui. Vedeta mănâncă în această perioadă numai alimente gustoase şi sănătoase, ea fiind o adeptă a stilului de viaţă echilibrat.

Actriţa recomandă cititorilor fideli ai blogului ei să mănânce de post măcar o zi pe săptămână. Soţia lui Alexandru Papadopol a postat câteva reţete delicioase pentru mic dejun, prânz, cină. Nu a uitat nici de gustări, care trebuie să fie tot de origine vegetală.
„Revin la îndemnul meu către voi de a mânca măcar o zi pe săptămână de post. Când zic post, mă refer la eliminarea produselor animale. Este foarte important pentru corpul nostru, ca măcar o zi pe săptămână să-i dăm doar produse vegetale. Dacă ai senzaţia că este imposibil, iată că vin în întâmpinarea ta cu un meniu exact pentru toată ziua.
Mic dejun
O cană de grâu fiert de cu seară, nuci tocate mărunt, miere şi un mar proaspăt tăiat.
Se aşează în straturi, prima data grâul, se pune peste amestecul de miere cu nucă şi al treilea strat se aşeaza mărul tăiat cubuleţe, sau dat pe răzătoare. Este un mic dejun extrem de hrănitor şi foarte gustos.
Prânz: Piure de linte
E mâncarea mea preferată în post. E nevoie de : 1 cană de linte, 2 morcovi, 3 cartofi, 1 ceapă, ulei şi sare după gust.
Se punea lintea la fiert cam 20 de minute, apoi se adaugă morcovii şi dupã încă 10 minute se pun cartofii. Se mai lasă 20 de minute la fiert . Se căleşte ceapa, dar cu apă şi ulei, nu prăjeală şi peste se adaugă amestecul de linte, morcovi şi cartofi, după ce l-am strecurat. Se adaugă sare după gust. Se poate servi cu salată. E foarte bun!
Cină: Cartofi copţi cu salată
Sunt o mare mâncătoare de cartofi copţi la cuptor. Sunt gustoşi şi hrănitori şi nu îngraşă dacă nu mâncăm pâîne şi îi combinăm cu salată. Dacă se doreşte a mai ronţăi între mese, sau desert, recomand morcovi, migdale crude, un fruct de sezon.
Garantez că o zi de post pe săptămână îţi aduce muuultă sănătate şi îi dă corpului energie.”

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro