04 Sep. 2013 12:03 Geo Berciu

Mircea Badea S-A DEZLĂNŢUIT împotriva protestatarilor anti-Roşia Montana: „Până acum au stat în budele din Centrul Vechi, inundaţi în alcool!” | VIDEO

Distribuie

În emisiunea din 3 septembrie, Badea i-a atacat pe protestatarii din Piaţa Universităţii, considerându-i  nişte „isterici plătiţi”.

„Istericala cred că e pe bani (…) Roşia Montana (Gold Corporation- n.red) a băgat foarte mulţi bani în propagandă, e adevărat, dar s-au băgat foarte mulţi bani şi în propaganda anti. Acesta e un adevăr incontestabil. Dacă voi fi pus în faţa instanţei care să-mi ceară să dovedesc adevărul spuselor mele, e foarte uşor de dovedit. E un adevăr pe care cineva zdravăn la cap n-ar îndrăzni să-l nege. ONG-urile care sunt anti-Roşia Montana sunt pe bani anti-Roşia Montana.

Mă deranjează agresivitatea înfioratoare a aşa-zişilor ecologisti la adresa celor care, pur şi simplu nu se inflamează (…) daca refuzi să te dai cu curul de pământ şi să te isterizezi (…) înseamnă că eşti plătit, că eşti vândut, pentru că s-a stabilit de către hipsteri că ăla care îşi smulge părul din cap şi se dă cu curul de pământ, ăla e cu dreptatea, cu adevărul, cu binele pământului. Aici am o mare problemă – pentru că tu eşti atât de agresiv dintr-o dată, poate că tu eşti ăla plătit (…) Dacă eşti atât de grăbit să acuzi, poate că tu eşti ăla plătit. Să nu ne lăsăm purtaţi de sinceritatea imaculată a acestor conştiinţe curate”, a spus Mircea Badea, referindu-se la unii colegi de presă, care au acuzat televiziunile că nu se ocupă mai mult de acest subiect.

Apoi, realizatorul a pornit un adevărat atac la adresa protestatarilor: „Roşia Montana e de mulţi ani, ai descoperit acum Roşia Montana, papagalule? (…) Acum au descoperit şi ei subiectul, până acum au stat în budele din Centrul Vechi, inundaţi în alcool (…) ăştia din Bucureşti care o ard cool prin cluburi şi prin budele din Centrul Vechi, care mai lasă un pic sticlă şi zic ‘dom’ne, stai puţin…natura'”.

Şi pentru an u fi acuzat desubiectivism în tratarea acestui caz, Mircea Badea şi-a declarat neutralitatea în ceea ce priveşte proiectul.
Peste 200 de persoane s-au adunat în zona fântânii de la Universitate, marţi, după ora 19.00, pentru a protesta faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, fiind a treia seară când o astfel de manifestare are loc în Capitală.

Proiectul „Roşia Montana” a primit undă verde de la guvern


Protestul de la Bucureşti, alături de manifestări similare desfăşurate duminică în alte oraşe din ţară, a avut loc după ce, pe 27 august, Guvernul a aprobat un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul urmând să fie transmis Parlamentului spre adoptare.
Exploatarea ar urma să înceapă în noiembrie 2016, după ce planul urbanistic zonal va fi aprobat până la sfârşitul acestui an, iar participaţia statului ar creşte cu încă 5,69%, la 25% din acţiuni, dar condiţionat de emiterea la timp a tuturor autorizaţiilor, potrivit unui draft al Acordului între Guvern, Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation pentru începerea exploatării.
Compania Roşia Montană Gold Corporation deţine la Roşia Montană (judeţul Alba), prin concesionare în vederea exploatării, cel mai important zăcământ de aur din România, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint.
Investiţia Roşia Montană, blocată de mai mulţi ani din cauza disputelor privind protecţia mediului, a fost inclusă în Planul naţional de investiţii şi locuri de muncă lansat, în urmă cu o lună, de Guvern şi prezentată ca proiect de „exploatare cu noi standarde de mediu” de unde statul estimează beneficii de 78% din ceea ce generează proiectul.
Compania Gabriel Resources deţine în prezent 80,69% din proiectul Roşia Montană, restul fiind în posesia statului prin compania Minvest.

Uite aici înregistrarea emisiunii!


 

Comentarii
← Inchide