ULTIMA DORINŢĂ a lui SERGIU NICOLAESCU: „Ne stingem cu toţii, sper să …”

26 noiembrie 2012 05:12

Sergiu Nicolaescu nu mai candidează pentru un post în Parlamentul României, sperând că un altul va putea face o figură mai bună şi va reuşi să schimbe România. Cum aproape 20 de colegi din lumea teatrului şi a filmului au decedat în ultimii ani, celebrul regizor se gândeşte că sfârşitul nu e departe nici pentru el. Are însă o mare dorinţă.

„Sper să mai pot face un film”, spune Sergiu Nicolaescu. Regizorul şi actorul Sergiu Nicolaescu a acordat un amplu interviu jurnaliştilor de la RING, în care vorbeşte şi despre moartea colegilor Iurie Darie şi Şerban Ionescu.

„Ne stingem cu toţii. Ne-a venit rândul, ce să-i facem? Eu vreau să spun că actorii pleacă dintre noi, dar nu mor, pentru că ei rămân prezenţi în filme. Eu vorbesc despre ei toţi la prezent, şi sunt mulţi: Amza Pellea, Colea Răutu, Ilarion Ciobanu, Silviu Stănculescu şi atâţia alţii. Iar acum le-a venit rândul lui Iurie Darie şi Şerban Ionescu. Ne vine tuturor rândul! Ăsta este adevărul, ne vine tuturor rândul. Am şi eu o vârstă în care trecerea într-o altă lume este mult mai – ca să folosesc un termen mai optimist – mult mai uşoară.
Omul îşi pierde capul, paralizează – vezi cum s-a întâmplat cu Iurie Darie – mă rog, să nu vorbim de lucruri triste, să facem planuri de viitor. Eu am încredere şi cred în România mea. Toată viaţa am fost un patriot, nu exagerat, dar perseverent şi constant. Tot ce am făcut, toată opera mea a fost o operă care trebuia să dea naştere în poporul român acestei revoluţii care a apărut în 1989. De aceea spun că atunci am fost pentru prima dată fericit. Când eram mulţumit că la un cinematograf veneau mii şi mii de oameni – am 14 milioane la „Mihai Viteazul”, 14 milioane de români – atunci când spectatorii mă aclamau, atunci aveam un moment de încântare, după care mă întristam. Mă întristam pentru că voiam o ţară liberă. Şi acum avem o ţară liberă”, spune Sergiu Nicolaescu.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro