13 Sep. 2017 12:00

VIDEO EXCLUSIV/ Starul radio Vlad Craioveanu este, de fapt, legist! “Mi s-a părut mai fain să lucrez cu morții decât cu viii, sunt mai cuminți”

Distribuie

Cunoscut după voce, claia din cap, Patrula 21, show-ul Zero dar, mai ales, pentru spiritul critic față de orice mișcă, Vlad Craioveanu își face acum veacul în cel de-al 14 – lea studio de radio la care lucrează, Smart Fm. Un loc decorat în alb, gri și negru, unde petele de culoare sunt chiar realizatorii B Smart – el, Iulia Pârlea și  Manuel Dinculescu. Îi ascultăm aici zi de zi, între 16 și 19. Timp în care pun muzică și toacă mărunt-mărunt subiectele din online și răspund celor care le scriu. O emisiune plină de reacții, în care să te ferească Dumnezeu să spui ceva care nu e destul de smart pentru ei.

Este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de radio din țară și, de fiecare dată când și-a strâns catrafusele cu nervi și s-a instalat într-un nou studio, a fost urmat de mii de oameni, obișnuiți atât cu vocea, cât și cu stilul lui acid. Vlad Craioveanu lansează mereu provocări, pentru că se plictisește repede. Acum e la la Smart Fm, radioul lui Marius Tucă, unde i s-a promis exact ce căuta  – libertate totală. Un sfert de veac în eter numără deja Craioveanu, care a început să încărunțească. E în radio de la 15 ani și puțini știu că a făcut o facultate de drept cu specializare în ..medicină legală. “Mi s-a părut că e mai fain să lucrezi cu morții decât cu viii! Morții sunt cuminți, viii nu sunt toți cuminți. Cu viii mai ai probleme. Mortu’ stă acolo, verifici pe unde s-a tras glonțul. E arsura mare, s-a tras de aproape. Nu e arsura mare, s-a tras de departe”, și cam asta e tot ce știe Craioveanu despre crime scene investigation, lucruri văzute probabil la tv. Pentru că nu a lucrat niciodată în domeniu și recunoaște azi că nu i-a folosit la nimic școala. Când vine vorba însă de fiica sa, lucrurile se schimbă. Ea n-are voie să nu facă facultate. “Să-și bage mințile în cap”, spune el, cu o figură severă, pe care puțini i-o cunosc – cea de tată.

Să voteze doar cei cu un anumit IQ

Că tot se poartă ideea de referendum, l-am întrebat pentru ce ar organiza el unul, dacă ar fi în măsură s-o facă. “Pentru ridicarea dreptului de vot al imbecililor. Adică dacă ai un IQ mai mic decât o normă pe care o prestabilim, nu ar trebui să mai votezi niciodată, pentru că această țară a ajuns în halul în care  a ajuns pentru că de 27 de ani viitorul meu și al copiilor mei e stabilit de proști”, spune Craioveanu, nervos. Sunt foarte multe subiecte care îl enervează, iar acesta este unul dintre ele.

Dacă fata lui ar veni cu nepotul lui Salam, l-ar… mânca!

În redacția Smart Fm era și fiica lui Craioveanu, Thea (13 ani). Îl aștepta să termine emisiunea. Stătea cuminte la un birou, cu cei din echipa radioului. L-am întrebat ce ar face dacă s-ar trezi cu Thea venind de mână cu un nepot de-al lui Florin Salam, cu anunțul – El e iubitul meu! “Stii ce fac? Sandviș. Îl pun pe pâine, două felii, pac!”, spune Vlad Craioveanu. După care face o precizare. “Am încredere că nu va veni cu Salam, știind-o foarte bine. Ghinion pentru cei care și-au educat copiii așa. Sorry! De la Despacito vi se trage! Despacito, mânca-v-aș!”

După ce a trecut prin atâtea posturi, Craioveanu ar putea să-și dea doctoratul în radioul românesc. Și deplânge soarta acestei bresle, pe care o consideră azi limitată, lipsită de perspective și de solidaritate. Deocamdată lui îi e bine la radioul lui Marius Tucă și face tot posibilul să le inducă celor care îl ascultă idei deștepte. Gen Don’t worry, be smart!


EXCLUSIV | Povestea impresionantă a primei femei jandarm din România. S-a înscris la un concurs ca să facă rost de bani pentru fertilizare in vitro

Loading...
Comentarii