VIDEO EXCLUSIV / Andreea Mantea nu poate scăpa de gândul că problemele care i-au marcat viața ar putea reapărea! Trăiește cu spaima cancerului

26 februarie 2016 23:30 De: ,

Prezentatoarea emisiunii “Wowbiz” experimentează de nouă luni rolul de mamă, apariția lui David în viața ei fiind un adevărat miracol. Și asta pentru că în urmă cu câțiva ani, Andreea Mantea a trăit un adevărat calvar, fiind suspectă de cancer ovarian.

Vedeta Kanal D a întâmpinat serioase probleme de sănătate, care au determinat-o să recurgă la o monitorizare atentă.

“Am fost suspectă de cancer. Este destul de greu pentru mine să vorbesc despre asta, pentru că în continuare mă gândesc, în momentul de față, chiar dacă l-am avut pe David, mă gândesc că poate să reapară problema”, a declarat, pentru Libertatea, Andreea Mantea.

ANDREEA MANTEA SI DAVID

Totul a început cu un chist care i-a explodat, a dat în peritonită și, la fix un an de la acea intervenție, când s-a operat de apendicită, bruneta a ajuns din nou de urgență la doctor. “Aveam dureri foarte mari. Am descoperit că am un alt chist, tot pe ovarul drept, de 3.5 mm. Am hotărât să îl scoatem practic, dar pentru asta trebuia să mai merg la un alt consult. Trebuia să luăm de acolo niște probe să vedem dacă este sau nu cancer, să se facă o biopsie. Din păcate, am primit vestea destul de urâtă și am primit-o destul de greu cum că într-adevăr ar fi cancer. Am fost la mai mulți doctori, pentru că oarecum nu voiam să accept. Vineri avea 3.5mm, luni a avut 7.5 mm și am programat operația pentru vineri, pentru că nu puteam să lipsesc de la emisiune”, ne-a povestit ea drama prin care a trecut.

Nu o interesa boala

Deși multe femei ar fi clacat în fața unui asemenea verdict, bruneta a sperat în primă fază să fie vorba despre o eroare medicală și a mers la mai mulți specialiști. Aflând că singura șansă este operația, prezentatoarea TV s-a rugat, punându-și speranța în Dumnezeu. Nu voia să accepte că nu va avea posibilitatea să devină mamă.


A fost pusă față în față cu moartea“Miercuri am fost într-un loc foarte special pentru mine, unde obișnuiesc să mai merg să mă rog. Am zis: ‹‹Ok, dacă așa este scris și dacă așa trebuie…›› Deja pe mine nu mă interesa moartea, practic eu nu vedeam cancerul ca pe o moarte, eu vedeam treaba asta ca și cum, nu știu, o piedică, care apărea în viața mea. O piedică să nu mă lase să fac copii, pur și simplu. Deja îmi imaginam, ok îl scoatem pe dreptul (n.r. ovar), poate îl scoatem și pe stângul, scoatem tot ce e acolo, scăpăm de cancer, nu-i niciun fel de problemă. Nu mă îngrijora cancerul, nu mă deranja, nu mă interesa, cât mă durea faptul că nu o să pot face copii. A fost o perioadă foarte grea pentru mine, a fost o perioadă neagră, nu mă mai înțelegeam cu nimeni, nu am fost om multă vreme!”, ne-a povestit Andreea Mantea cele mai cumplite momente din existența ei.

Până în ultima clipă de dinaintea intervenției chirurgicale a sperat într-o minune, chiar dacă medicul a avertizat-o că respectivul chist nu are cum să fie îndepărtat decât prin operație. Mai mult, pericolul era iminent. “‹‹Nu există minuni în astfel de cazuri. Dacă era lichidiform se spărgea, se scurgea și la revedere. Dar aici este o bucată de carne, este un organism viu care crește în interiorul tău și îți mănâncă ovarul. Nu are unde să dispară, nu are pe unde să iasă. Dacă se sparge, la revedere. Intri în septicemie și mori, e foarte simplu!›› Și mi-a dat niște pastile de durere, și m-a rugat să nu sar, să nu alerg, să nu mă lovesc, să am foarte mare grijă să nu se spargă. Și dacă se întâmplă, în maxim jumătate de oră, m-a rugat să fiu la cel mai apropiat spital, pentru a se face intervenția ca să nu se agraveze starea mea”, au fost indicațiile medicale primite cu câteva zile înainte de operație.

Minunea a șocat medicii

Din fericire, bruneta nu a mai ajuns la cuțit. Nici doctorului nu i-a venit să creadă ochilor ceea ce s-a întâmplat. Practic, ecografia realizată pentru localizarea chistului a indicat ceva la care nimeni nu se aștepta.

“Miercuri am zis: ‹‹Ok, dacă Tu așa vrei Doamne, atunci așa să fie! ››Dar tot m-am rugat pentru o rezolvare practic. Se spune că dacă te rogi cu toată puterea pe care o deții, atât sufletește, cât și mental, reușești! Așa se zice! Poate că am făcut asta atunci! Pentru că vineri, când m-am prezentat la operație, am mers la spital cu bagajul, trebuia să mai facem încă o ecografie și am constat că nu mai este acolo chistul. S-a întâmplat o minune. Când a văzut…doctorul mă acuza: ‹‹S-a spart? Ai simțit ceva? S-a întâmplat ceva? Ai făcut ceva?›› Ce să fac? Nu am făcut nimic! M-am rugat! Țin minte că am fost cu o prietenă și cu Ștefan (n.r. Stan), plângeam toți trei. Mă uitam la bagajul pe care îl făcusem și plângeam ca un copil, nu îmi venea să cred, adică nu mai intru în operație? Adică nu mă mai taie nimeni? Adică ovarul meu rămâne acolo? Adică e totul în regulă? Și era și totul foarte curat, adică nu s-a spart și a rămas ceva, a dispărut, s-a evaporat!”, a adăugat ea.

MANTEA SI DAVID

Nu-și mai dorește nimic

Între timp, Andreea Mantea și-a îndeplinit visul de a deveni mamă și este fericită! Din punct de vedere profesional, întoarcerea la Kanal D a fost de bun augur, ea făcând din nou echipă la Wowbiz cu Mădălin Ionescu. “În momentul de față nu aș schimba absolut nimic din viața mea, este foarte bine ce mi se întâmplă, așa dacă ar rămâne lucrurile, aș fi cel mai fericit om de pe fața pământului! Eu sunt foarte fericită cu ceea ce am acum, nu vreau nimic în plus. Dacă e să cer ceva, cer sănătate, este cea mai importantă! În rest nu îmi doresc absolut nimic! Am tot ce îmi trebuie”, a precizat ea.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro