Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „M-am lăsat de videochat când l-am cunoscut pe actualul iubit. El nu știe asta, vrem să ne căsătorim și mi-e teamă c-o să afle”

13 iulie 2017 23:30

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Am făcut videochat timp de câțiva ani și mi-e teamă că actualul iubit va afla. Povestea e cam așa: sunt o tânără frumoasă, de 26 de ani, și am făcut videochat în urmă cu mai mulți ani, între 20 și 24 de ani. M-am lăsat de videochat când l-am cunoscut pe actualul iubit, cu care sunt împreună de doi ani și avem planuri de căsătorie. El nu știe cu ce mă ocupam înainte, însă un fost iubit mi-a spus, recent, că are cu mine câteva filmări cu mine la videochat, nu știu de unde a făcut rost de ele, pentru că habar nu avea cu ce mă ocup. În fine, mi-a spus că le are și mi-a dat de înțeles că se gândește să i le dea actualului meu iubit, poate din răzbunare, poate din răutate, nu știu. Ce pot să fac? Mi-e teamă că, dacă ar afla actualul iubit cu ce mă ocupam, mă va părăsi, mai ales că l-am mințit timp de doi ani. Oricum, slabe șanse să ne mai și căsătorim după o asemenea veste. Cum să abordez problema? Simt că sunt personajul unui film prost și nu știu cum să ies din situația asta.

Adela răspunde:

Draga mea,

Tu chiar vrei să te căsătorești cu un bărbat care nu te iubește și nu te acceptă așa cum ești? Gândește-te, îți vei petrece toată viața cu el. O să trăiești tot timpul cu teama că într-o zi s-ar putea să afle? Pentru binele tău și al vostru, ar fi cazul să-i dai acest test. Pur și simplu, îl iei într-o zi la o cafea și îi spui: ”Uite, pentru că o să ne căsătorim în curând, mi-am dat seama că trebuie să știi totul despre mine. Nu vreau să-ți ascund nimic, vreau să mă cunoști așa cum sunt, vreau să știu dacă mă iubești cu adevărat”. După care îi povestești. Dar te rog, nu te mai simți vinovată pentru asta.

Dacă ai făcut videochat nu e ca și cum ai fi fost prostituată. Și chiar dacă ai fi fost, e alegerea ta, e trecutul tău, el n-are dreptul să se amestece. Nici un bărbat nu te-a atins, doar te-a privit. Tu, de fapt, îți exploatai frumusețea propriului trup în deplină siguranță… pentru bani. E și asta o modalitate de a trăi. Nu trebuie să-ți fie rușine, chiar ai putea să fii mândră și, dacă ai atitudinea potrivită, și iubitul tău va fi la fel. În definitiv, au fost sute de bărbați care au visat să fii a lor, iar el este ”câștigătorul” care te va avea toată viața, doar pentru el. Dacă simți că el nu te poate înțelege și respecta pentru asta, înseamnă că nici nu merită să-ți petreci viața cu el. Mai devreme sau mai târziu, această lipsă de înțelegere a lui s-ar reflecta și în alte domenii, și ghici cine o să sufere?


Ororile la care a fost supusă o copilă, chiar de tatăl ei. „Dacă vrea ceva, bani, dulciuri, să stea. Și a stat”


Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro