Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”M-am despărțit de soțul meu, convinsă că și iubitul meu va face la fel. De 6 ani aștept”

06 iulie 2017 23:20

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mă numesc Alisa și sunt de 7 ani într-o relație cu un bărbat care continuă să fie însurat. La început, și eu eram căsătorită. Ne-am îndrăgostit, ne-am iubit, ne-am hotărât să rupem cu trecutul și să o luăm de la început. Eu am crezut.

M-am despărțit de soțul meu, convinsă că și iubitul meu va face la fel. De 6 ani aștept, iar el găsește mereu și mereu alte scuze. Că e soacră-sa bolnavă și n-are cum să-și lase nevasta tocmai acum. Că merge la școală ”ăla micu’”. Da, am uitat să precizez, el are și un copil, spre deosebire de mine – care, probabil că, în ritmul ăsta, nici n-o să mai am. Că nu știu ce moment dificil are la serviciu. Iar eu, ca fraiera, îl cred de fiecare dată.

De la o vreme, am început să simt că e degeaba. Între timp, fostul meu soț s-a recăsătorit și are și un copil. Eu… aștept. Până când?! Ce să fac, dragă Adela, să mă desprind din mrejele acestei iubiri? Simt că bat pasul pe loc și nu mai pot continua așa.


Citește și: Fostul soț al Israelei Vodovoz a ajuns să cerșească pe stradă. Cum a fost surprins pe străzile de la Cannes


Adela răspunde:

Dragă Alisa,

Să știi că orice ți-aș spune eu, tot de tine depinde să iei ”marea hotărâre”. Spui că ești prinsă ”în mreje”. Are bărbatul acesta ceva care te atrage tare din moment ce îl aștepți așa de atâta timp. Dar, după cum se prezintă lucrurile, nu te alegi cu nimic. Dacă ți-e atât de greu să te despinzi de el, n-o face. Sau, cel puțin, n-o face brusc.

Începe cu bucățele mici. Pentru început, pleacă într-o vacanță singură, în care să nu iei deloc legătura cu el. Sper că el nu e și ”cel mai bun prieten” al tău, pentru că atunci e și mai dificil. Cultivă cât mai multe relații cu alți oameni, caută-ți prieteni care să nu știe de el, care să creadă despre tine că ești singură și liberă, împreună cu care să reușești, măcar pe perioade scurte de timp, să uiți de el. Învață, puțin câte puțin, să trăiești ca și cum el nu ar exista. Dă-i pauze mici și dese.

La nevoie, mergi la un psiholog – de preferință, o femeie. Să fie doar ea singura cu care să vorbești despre el, pentru restul lumii să fie mister. Să scapi de stigmatul femeii amante, cea care așteaptă în umbră să-i vină rândul la iubit. Și nu te eschiva de la eventualele avansuri ale celorlalți bărbați. Mai gândește-te și la tine, nu doar la el. Dacă el își permite să-și continue viața, fără să țină cont de ce simți tu, ai și tu același drept. Fă-ți planuri de viitor în care el să nu fie inclus. Scrie-ți pe un carnețel cum ai dori să fie relația ta de cuplu ideală, lucrează la asta.

Dacă bărbatul care este în vizorul tău la un moment dat nu se înscrie în cerințele tale, nu te sfii să-l tai de pe listă. Evident, acesta este doar un exercițiu. Mai devreme sau mai târziu, cineva care să merite va reuși să-ți cucerească inima.


Citește și: Sportivă medaliată cu aur, reprofilată pe videochat. Au aruncat două sacoșe cu vibratoare pe geam. Imagini incredibile

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro