Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”La mine la serviciu s-a angajat femeia cu care am avut o relație de trei ani”

09 iulie 2017 22:50

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela, 

Am nevoie de un sfat. Soția mea, cu care sunt căsătorit de doi ani, este o fire destul de geloasă, în special când vine vorba despre fostele mele. Problema e următoarea, că la mine la serviciu s-a angajat femeia cu care am avut o relație de trei ani, chiar înainte de a o cunoaște pe soția mea. Nu ne-am despărțit în termeni amicali, ba chiar, într-o zi, cele două s-au și cunoscut întâmplător și au avut un schimb dur de replici.

Eu aș manageria „relația” cu fosta iubită la locul de muncă, aș putea să o ignor, dar nu știu cum ar reacționa nevastă-mea când ar afla că lucrez la trei birouri distanță de fosta iubită și de dușmanul ei. Ce să fac, cum să abordez problema? Mi-e teamă că voi avea de ales între liniștea din căsnicie și locul de muncă, la care țin, pentru că, în sfârșit, e jobul pe care mi-l doream.

Adela răspunde:

Dragul meu,

Nu trebuie să-ți fie atât de frică de femei. Dacă ție ți-e foarte clar care este relația ta cu fiecare dintre ele, ele vor simți. Important este să te detașezi tu față de resentimentele legate de fosta. Să simți că, într-adevăr, nu mai aveți nimic de împărțit – și atunci nici ea nu va mai avea nevoie să-ți facă reproșuri ca și cum ar mai conta.

De asemenea, dacă ești sigur că relația cu actuala ta iubită este ceea ce vrei, atunci fă-o și pe ea să afle aceasta. Spune-i mai des cât de mult înseamnă pentru tine, fă gesturile care știi că-i plac, oferă-i un climat emoțional de siguranță, astfel încât ea să se simtă iubită și să nu mai aibă nevoie să-ți facă scene ca să obțină de la tine declarația că ea este cea mai importantă femeie din viața ta, ce pe care ai ales-o și cu care vrei să rămâi.

Cât despre fosta, asigur-o că aparține trecutului, că în nici un caz nu ești genul căruia îi lace ciorba reîncălzită, că o dată ți-a ajuns și nu-ți mai trebuie, pentru că știi exact unde se va ajunge. Eu zic să pregătești terenul așa cum ți-am spus, după care, într-o zi, ca din întâmplare, îi spui ceva de genul: ”N-ai să crezi cine lucrează la trei uși mai încolo…”. Dacă face scandal, o iei în brațe, o alinți ca pe un copil și îi explici cu glas apăsat că ea și numai ea contează pentru tine, până pricepe.

E absurd să te gândești să-ți schimbi jobul doar pentru atâta lucru. În plus, să știi că asemenea situații se dezamorsează foarte ușor printr-o glumă, cu condiția ca femeia pe care o apucă crizele de gelozie să se simtă iubită. De tine depinde…

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro