Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Sentimentele mele pentru el sunt pline de dragoste şi iubire, dar există şi momente în care îl urăsc”

01 ianuarie 2017 19:00

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

adela-1

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mă numesc Elena şi am 21 de ani. Sunt într-o relaţie de 3 ani şi sentimentele mele pentru el sunt în unele clipe pline de dragoste şi iubire, dar există şi momente în care îl urăsc şi vreau să ne despărţim. I-am propus să ne căsătorim, crezând că dacă vom face acest pas toate certurile dintre noi se vor termina.

Adela răspunde:

Dragă Elena,

Trebuie să-ți spun că un simplu act nu are puterea să transforme relația voastră în altceva decât este. Actul respectiv este, de multe ori, doar o formalitate, de aceea probabil ai observat că multe cupluri aleg să nu mai facă acest pas. Sigur că forța ritualului de la biserică ar trebui să fie destul de puternică încât să șteargă unele ”asperități” dintre voi, dar faptele atestă că nu se întâmplă întotdeauna așa. Și care ar fi motivul pentru care tu ai sentimente amestecate față de el? Înclin să cred că problema are legătură cu unele frustrări de care nu știu dacă ești conștientă. Cât de atent este el cu tine și nevoile tale? Cât de împlinită te simți, de fapt, în această relație, din toate punctele de vedere? Pentru ca o relație să fie completă, ar fi ideal să funcționeze pe toate cele patru nivele: sexual, emoțional, mental și spiritual. Mental înseamnă o comunicare foarte ușoară iar spiritual înseamnă să împărtășiți aceleași idealuri și planuri de viitor – celelalte două cred că sunt clare. Evident, în lumea reală nu prea se găsesc asemenea cupluri, de aceea trebuie să existe înțelegere și iertare de ambele părți. Dacă nu îl poți ierta pe iubitul tău pentru imperfecțiunile lui, atunci degeaba te măriți cu el. Mai întâi încearcă să-l înțelegi și să-l accepți așa cum e, și apoi o să fie mult mai bine.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro