Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Am 49 de ani şi din cauza dispareuniei sunt singură de 10 ani”

05 ianuarie 2017 23:30

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

adela-1

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Vă citesc sfaturile pe Facebook şi am şi eu curajul să va scriu. Mă numesc Ina şi sufăr de dispareunie după ce am suferit de candida 5 ani(problema am rezolvat-o). Am 49 de ani şi din cauza dispareuniei sunt singură de 10 ani. În urmă cu 4 ani am încercat să-mi fac o relaţie, dar din această cauză nu am putut. Doctorul ginecolog mi-a spus în urma unor consultaţii că nu am nimic. Va rog să mă sfătuiţi ce să fac şi v-aş fi foarte recunoscătoare. Va mulţumesc din suflet.

Adela răspunde

Dragă Ina,

Dacă ginecologul spune că nu mai ai nimic, atunci înseamnă că mai ai de lucrat la cauza psihologică. Problema este că tu ai în cap că suferi de dispareunie și, dacă încerci să ai o relație, te vei confrunta cu ea. Cumva, ar trebui să reușești să nu mai ai această obsesie – ceea ce s-ar putea să implice ajutor de specialitate. Poate că nu este nevoie, însă, să ajungi la psiholog, dacă reușești să te relaxezi mental în legătură cu tot ceea ce înseamnă sexualitatea. Urmărește filme de dragoste, chiar erotice, citește cărți care abordează acest subiect, astfel încât să te obișnuiești cu ideea că sexualitatea nu este ceva rău, că există multe femei cărora le place să facă dragoste, că poți chiar și tu să te bucuri de ea. Te-ar mai ajuta să faci masaj de relaxare, să faci băi aromate și relaxante, să îți faci obiceiul de a te unge pe tot corpul cu uleiuri și creme parfumate, care să te bucure și să te familiarizeze cu propriul tău trup – pe care, nu știu de ce, am impresia că îl cam neglijezi. Când îl vei întâlni pe acel bărbat cu care vrei să faci dragoste, nu-i spune că ai o problemă, nu porni de la premisa că trebuie să suferi. În schimb, încearcă să te apropii de situație cu simțul umorului, întârzie momentul, savurează fiecare senzație. Spune-i să fie ”gentil” – o să pari ca o domnișoară de altădată, iar el se va simți cavalerul tău salvator.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro