Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Mi-a spus că sunt împreună de trei luni, iar ea e gravidă în 6 săptămâni. El nu a mai venit acasă de atunci”

19 martie 2017 23:30

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Trebuie neapărat să-ţi scriu prin ce trec, altfel simt că înnebunesc! Sunt împreună cu acest bărbat de 7 ani, căsătorită de 3 ani, şi avem împreună un băieţel superb de aproape 3 ani, iar al doilea e pe drum. Sunt însărcinată în luna a şasea. De ceva vreme, am observat că soţul meu e mai nervos şi distant, dar m-am gândit că are probleme la muncă. Amândoi muncim multe ore pe zi, cu cel mic ne ajută o bonă, aşa că avem nevoie de bani, altfel nu ne descurcăm cu chiria şi tot restul. Stăm în Bucureşti şi venim amândoi din oraşe diferite, am muncit atât de mult ca să ajungem aici. La un moment dat, o colegă de-a lui pe care o cunosc mi-a spus că crede că l-a surprins vorbind la telefon dulcegării cu o altă femeie, pentru că imediat după l-am sunat eu şi a schimbat imediat tonul. N-am vrut să cred, cu toate că mai erau şi alte semne: venea din ce în ce mai târziu de la serviciu, a plecat şi în delegaţie de vreo două ori. Până când, într-o seară, a căzut trăznetul! Acea femeie m-a sunat, mi-a spus că sunt împreună de trei luni, iar ea e gravidă în 6 săptămâni!!! Am crezut că mor, nu ştiam cum să reacţionez! El nu a mai venit acasă de atunci, au trecut aproape 2 săptămâni. Cel mic întreabă de tati şi eu nu ştiu ce să-i spun. Cel din burtică se zbate de parcă ar înţelege ce se petrece. Mi-am luat concediu, am chemat-o pe mama să stea cu noi, dar eu simt că înnebunesc. Tot ce-mi doresc este că el să se întoarcă acasă şi lucrurile să revină la normal. Ce să fac??

Adela răspunde:

Draga mea,

Eşti foarte puternică să rezişti într-o asemenea situaţie. În plus, mai eşti şi însărcinată. Să nu te superi că-ţi spun, dar acest individ care este soţul tău este un monstru! Ştiu că tu îţi doreşti ca nimc din toate acetstea să nu se fi întâmplat, dar din păcate ăsta e tristul adevăr, nu ai cum să-l schimbi. Când vei divorţa, să-i ceri şi pensie alimentară şi daune psihologice atât de mari, încât să muncească toată viaţa lui să le plătească. Sigur, nu zic să nu îl ierţi. Iertarea e bună pentru liniştea sufletului tău, dar asta nu înseamnă că el nu trebuie să plătească pentru faptele lui. Nu mai este cale de întors, oricât de mult ţi-ai dori. Sunt convinsă că nimeni care nu a trecut prin ceea ce treci tu acum nici nu poate să-şi imagineze ce simţi. E foarte dureros şi, din păcate, ireversibil. Ai mare nevoie de ajutor. Neapărat să mergi la un psiholog, pentru susţinere, mai ales pentru că trebuie să te lupţi şi cu hormonii inerenți stării în care te afli. E greu, dar sunt convinsă că vei reuşi să depăşeşti acest moment. În primul rând, trebuie să accepţi această crudă realitate, apoi să începi să înveţi să trăieşti cu ea. Mai târziu, te vei uita în urmă şi îţi vei da seama că toate acestea sunt doar trecut. Se spune că Dumnezeu nu ne dă mai mult decât putem să ducem. Ai încredere că nu eşti singură şi vei trece cu bine această încercare grea.

 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro