Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Am profitat de faptul că mă iubeşte la maxim și i-am ascuns relaţia mea”

07 ianuarie 2017 23:00

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

adela-1

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Am 26 de ani şi sunt o fire cam controversată. M-am trezit, în urmă cu 10 ani, iubită nebunește de colegul meu de liceu. Nu i-am răspuns imediat sentimentelor, dar am ajuns cu timpul să avem o relaţie frumoasă, adolescentină, bazată pe iubire şi din partea mea. Totul a durat câţiva ani, timp în care am avut diferite certuri, niciuna majoră – majoritatea cauzate din pricina faptului că îmi era frică de singurătate – urma să plece în străinătate. Bineînţeles că ne-am îndepărtat cu această ocazie, dar cred că inimile noastre au rămas împreună. Am încercat să îmi clădesc o relaţie cu altcineva, totul părea să meargă pe drumul cel bun, dar ceva m-a îndemnat să trăiesc în trecut.

În prezent, trebuie să decid între doi oameni minunaţi: unul lângă care mă trezesc dimineaţă, care mă sprijină din punct de vedere financiar, dar lângă care mă gândesc la primul meu iubit, şi al doilea, lângă care simt că îmi tresare inima de câte ori îi vorbesc. Este adevărat că doar eu am încercat să îmi refac viaţa după plecarea lui şi la fel de adevărat este că am profitat de faptul că mă iubeşte la maxim și i-am ascuns relaţia mea până zilele trecute.

Simt că nu am încetat niciodată să îl iubesc pe omul lângă care am cunoscut ce înseamnă iubirea şi care mă roagă să aleg calea ideală spre a fi fericită.

Faptul că mereu ne întoarcem unul la celălalt, după atâta timp şi după atâtea întâmplări, mă pune rău pe gânduri.

Crezi că suntem suflete pereche?

Mulţumesc anticipat,
Florina

Adela răspunde

Dragă Florina,

Bineînțeles că o să-ți spun: du-te unde te îndeamnă inima. Însă va trebui să iei în considerare că iubitul tău plecat, care ți-a fost credincios în tot acest timp, s-ar putea simți rănit. Ești sigură că va reuși, într-adevăr, să te ierte? Tu te bazezi pe faptul că el te iubește necondiționat, că te-a lăsat pe tine să alegi, dar nu ai de unde să știi ce-i în sufletul lui. Așadar, asigură-te că mai vrea să mai fie cu tine, în cazul în care te gândeai să te mai întorci la el. Iar bărbatului cu care ești acum, nu te grăbi să-i mărturisești încă totul. Măcar cu unul dintre ei să rămâi, dacă – așa cum spuneai – contează pentru tine să nu fii singură. Oricum, până la urmă amândoi vor suferi. Ai grijă, bărbații sunt extrem de orgolioși și de multe ori le e greu să treacă peste asemenea trădări, mai ales dacă ei au fost credincioși femeii iubite. Mai e un aspect: cu cât ești mai inaccesibilă față de un bărbat care te dorește, cu atât te vrea mai tare. După ce te are, însă, se liniștește. Sau, dacă a adunat niște resentimente – cum ar fi acest iubit al tău din tinerețe – abia atunci le va scoate la lumină. Așadar, după ce îl alegi, te poți aștepta să înceapă cu reproșurile. Aș vrea să pot să-ți spun foarte simplu ce să faci, însă situația e foarte complicată. Numai inima ta știe ce dorește cu adevărat.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro