Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Trăiesc de 3 ani cu un bărbat însurat. La început, totul era minunat, însă acum nu îmi mai dă atenţia de odinioară”

18 iulie 2017 23:30

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Urmăresc în fiecare zi sfaturile pe care le dai cititorilor Libertatea şi, recunosc, m-a impresionat modul în care te implici cu fiecare caz, aşa că am decis să îţi cer un sfat.

Am trăit 3 ani cu un bărbat însurat… La început, totul era minunat, nici măcar nu m-a făcut să simt că are acasă o familie, deşi ştiam acest lucru. Simţeam că sunt numai eu şi atât. Nu s-a pus problema să renunţe la familie, deoarece are o fetiţă pe care o iubeşte enorm, afaceri împreună, gura lumii etc. Am înţeles şi am acceptat să trăim aşa fericiţi până când am să întâlnesc şi eu pe cineva.

Problema e că el s-a schimbat, nu îmi mai da atenţia de odinioară şi nici nu vrea să renunţe de tot la mine. Am pus punct de „n” ori, ne certăm, adică eu mai mult reproşându-i că nu îmi dă atenţia de altădată şi până la urmă iar cedez, ne iubim şi după iar nu mă mai caută 1-2 săptămâni…

E foarte ciudat, i-am zis că mă simt folosită şi că el e foarte egoist, îmi spune că dacă voia doar sex putea merge oricând la alta. Ştiu că nu e genul, îl simt şi ştiu, cu atât mai mult cu cât vine foarte excitat, partidele ţinând maximum 5 min. Deşi la începuturile noastre ducea mult!

Menţionez că am simţit că m-a iubit, dar nici nu îmi convine situaţia actuală. Încă îl iubesc, nu am găsit nici altă persoană, deşi nu m-am închis în mine, în sensul că am dat şansă altora, doar că până la urmă am acceptat să mă văd din nou, din când în când, cu el.

Sunt stagiară, îmi este greu la muncă şi parcă simt acest „greu” şi mai tare după ce mă văd cu el. Parcă nici carieră am senzaţia că nu o să fac. Aceleaşi suferinţe, refuz să cred că el s-a schimbat şi că nu mai poate fi ce a fost la început. Îmi spune că mă iubeşte, dar dovezile lipsesc, cu excepția momentelor vine la mine şi ne iubim.

I am cerut un singur lucru, să mă sune zilnic, îmi invocă faptul că îi e frică că îl prinde şi mai mult de 1-2 pe săptămâni nu mă va putea suna…

Am încredere în experienţă ta şi promit că am să ţin cont de sfaturile tale. Îţi mulţumesc anticipat! Mariana.

Adela răspunde:

Draga mea,

Problema ta este că te-ai atașat de acest bărbat care, într-adevăr, se folosește de tine. Sună dur, dar asta e realitatea. Cum adică, tu ar trebui să-i fii fidelă lui, dar el să stea, bine-mersi, acasă la familia lui, să te sune de două ori pe săptămână și să apară când are chef pentru cinci minute de plăcere? Ai toată dreptatea să te simți revoltată! Și, bineînțeles, de vreme ce el ți-a oferit doar rolul de amantă, ai și tu dreptul la viața ta.

Dacă, spre exemplu, ai dori și tu într-o zi să devii mamă? Ce-o să faci, o să-i ceri lui permisiunea? Știu, îl iubești, ați petrecut și clipe minunate împreună dar, tocmai de dragul lor, îngăduie-ți puțină libertate. Nu-ți construi viața în jurul lui, pentru că nu e reciproc și nu merită. Prin urmare, în primul rând, ia hotărârea să te desprinzi emoțional de el, să păstrezi doar ce a fost frumos între voi, să continui doar dacă are bunul simț să-ți ofere și ție aceeași libertate pe care i-o oferi tu lui. Dacă nu, măcar dă-i o pauză în care să înveți să fii tu însăți, fără el. Nu te supăra, dar bărbații căsătoriți care vin mieroși la tine, dar de fapt vor să-și facă harem și nu-ți dau voie să miști în front, nu fac decât să-ți stagneze evoluția.

Ocupă-te în primul rând de tine, de viața ta, de cariera ta. Lasă ca relația cu el să fie ceva frumos, dar nu ceva central în existența ta. Mai devreme sau mai târziu va apărea și pentru tine un bărbat care să dorească să-ți fie soț și împreună cu care să ai și tu o viață normală. Dar câtă vreme o să atârni emoțional de amantul tău, n-ai nicio șansă să te deschizi și să-l observi.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro