19 Mai. 2017 23:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „M-am îndrăgostit de o colegă de serviciu, dar nu am ce să-i reproșez soției mele”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mă numesc Marius, am 29 de ani, sunt căsătorit de trei ani și m-am îndrăgostit pur și simplu de o colegă de serviciu. Nu am ce să-i reproșez soției mele, din nici un punct de vedere, și am crezut, inițial, că o să-mi treacă vizavi de colega mea. Însă, dimpotrivă, lucrurile par să o ia razna. N-aș vrea să dau căsniciei cu piciorul și mă străduiesc să nu o înșel pe soția mea (colega mea, care este și ea căsătorită, dă de înțeles că ar fi de acord cu o relație extraconjugală), însă mi-e tot mai greu să rezist. Dacă ceea ce simt față de colega mea rămâne doar ceva trecător și risc să stric o căsnicie atât de reușită? Ajută-mi, te rog, cu un sfat!

Adela răspunde:

Dragă Marius,

Dacă îmi ceri acest sfat, înseamnă că atracţia faţă de colega ta este atât de puternică încât începi să te întrebi dacă merită să strici o căsnicie pentru ea. În mod cert, când emoţiile şi instinctele devin foarte puternice, vocea raţiunii începe să se audă din ce în ce mai încet, până când păleşte cu totul şi persoana în cauza ajunge să facă acţiuni care fie îi schimbă radical viața în bine, fie îl distrug. Spui că ţie ţi-e bine alături de soţia ta, deci într-un fel, relaţia ta cu această colegă ar fi un fel de a te lega la cap fără să te doară.

Pentru a te ajuta să depăşeşti momentele de tensiune, te întreb: cum te-ai simţi dacă ai şti că soţia ta iubită se află în aceeaşi dilema? Cum ai dori să se comporte ea, ce alegere ai vrea să facă? Asta te va ajuta să iei o hotărâre, măcar pe termen scurt. Şi îţi mai spun ceva. Unul din motivele pentru care ţie ţi se pare atât de atrăgătoare această doamnă este faptul că nu o cunoşti îndeaproape. Ia încearcă să te apropii un pic mai mult de ea – doar ca prieten – să vedem, tot la fel de fascinantă o vei găsi? Dacă ea e atât de deschisă să-şi însele soţul, tot la fel de bine te poate înşela şi pe tine într-o zi. Sau, cine ştie, poate descoperiţi că sunteţi amândoi nişte exploratori care va mulţumiţi cu o aventură discretă, şi atât.

Comentarii
← Inchide