22 Aug. 2017 23:22

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Am 27 de ani și am o relație cu o fată în vârstă de 32 de ani. Cred ca cel mai bine ar fi să îmi găsesc pe cineva de vârsta mea”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela
Mă Numesc Costi am 27 de ani, am de 5 ani o relație cu o fată, în vârstă de 32 de ani, clar este mai mare ca mine și se vede diferența când mergem pe stradă. Plus de asta, are și un copil de 7 ani. Avem o relație foarte bună, ne înțelegem bine pe toate planurile, dar ceva în mine îmi spune ca nu e ceea ce vreau și ce îmi doresc pentru viitor, îmi doresc copii, dar cred ca cel mai bine ar fi să îmi găsesc pe cineva de vârsta mea care să poate să îmi ofere și să-i ofer tot ce este mai bun! Cum crezi ca ai proceda dacă te-ai afla în locul meu?

Adela răspunde:

Dragă Costi,

Înțeleg că ceea ce te ține pe loc este faptul că, de fapt, ție nu ți-e rău în relația cu fata asta, chiar dacă ea cu cinci ani mai mare decât tine și mai are și un copil. Dar, după cinci ani în care v-ați înțeles bine, cum să apari în fața ei și să-i zici că tu vrei altceva? Poate ea spera ca tu să devii al doilea tată al copilului ei, cu care să trăiți fericiți până la adânci bătrânețe. Poate copilul e atașat de tine și suferă din nou o traumă, pentru că mai pierde încă un tată. Când intri într-o relație cu cineva care are și un copil, lucrurile sunt un pic mai delicate. Dacă, însă, relația dintre tine și copil nu este foarte apropiată, atunci nici așteptările mamei din partea ta nu sunt atât de mari. Poate ea a pornit din start cu ideea că, mai devreme sau mai târziu, tu vei dori altceva.

Oricum, în momentul în care ești sigur, nu ai decât să-i spui ce simți. Bineînțeles că ea va suferi, bineînțeles că se va revolta și îți va reproșa lucruri – e dreptul ei. Trebuie să fii pregătit să treci peste momentul ei de furie, după care să treci printr-o perioadă de vid, în care o să ai sentimentul că ai dat vrabia din mână pe cioara de pe gard. După cinci ani în care ai trăit ca într-o familie, dintr-o dată vei fi singur. Vei dori să o găsești cât mai repede pe aceea la care visezi, și cine știe cât va dura. Poate vei da și câteva rateuri, vei trece și prin unele refuzuri care te pot face să regreți hotărârea luată. Mai există și varianta să cauți pe altcineva în timp ce ești încă în această relație, dar nu ar fi corect față de niciuna dintre fete. Ai fi ca un consumator de relații, care nu dorește să iubească și să fie iubit, ci numai să dețină o femeie.


Citeşte şi: Patru bărbați sunt acuzați de canibalism. Unul dintre a făcut denunțul: „M-am săturat să mănânc carne de om”

Comentarii
← Inchide